Nejste přihlášen/a.
Mám takovou otázku, koupil jsem si Simsona, hned po odhlášení jeho původním majitelem ho dal do polopřevodu na mě. Já jsem si jej jen pojistil, ale nepřihlásil. Může se něco stát? Děkuji za každou odpověď.
Není-li motorka přihlášena, nemáte od ní pravděpodobně malý TP a ve velkém nefigurujete jako majitel. Též pojišťovna by měla číslo TP vyžadovat - po přepisu na nového majitele. (Tak je to alespoň u aut.)
Může se stát, že je pojišťovna nepořádná a číslo vyžadovat nebude. Nicméně netuším, čím prokážete vlastnictví a způsobilost k jizdě případné policejní hlídce? O tom, že je TP potřeba při všech úkonech týkajících se vozidla (STK, prodej, atd.) ani nemluvě.
Opravdu Vám těch pár korun za přepis stojí za případné problémy a pokuty?
ad 1: jedinými směrodatnými údaji na pojistné smlouvě(povinném)jsou VIN(u motorky č.rámu)a doba platnosti...,ostatní údaje,i třeba č.TP jsou podružné,tudíž nepodstatné...ad 2:vlastnictví a způsobilost k jízdě...-onu způsoilost řidič prokazuje držením ŘP s patřičnou skupinou,opravnující k řízení toho co zrovna řídí,a vlastnictví-to co provozuji,řídím,musím i vlastnit...?!? to snad nemyslíte vážně?! ad 3:PČR nepřísluší zkoumat majetkoprávní vztah řidiče k právě řízenému vozidlu-takže pokuta za co? Pravdou ovšem ješ,že k provedení TKpotřebuje TP a ORV-ale opět technikům STK nepřísluší zkoumat majetkoprávní vztah mezi reg.majitelem(osobou zapsanou v TP a registru) a človíčkem,jenž vozidlo k TK přistaví...Může to být kdokoli,třetí osoba-čili ani právní majitel,ani reg.majitel...
nestane se nic, dokud nebude změnen zákon číslo 56/2001Sb, nebo alespoň navazující vyhláška o registraci vozidel kde bude stanovena nějaká pevná lhůta do kdy jste povinen motorku registrovat , bude jediným problémem skutečnost, že registr vozidel, který mimo jiné slouží pto statistické účely bude nepřesný, a je to především problém českého státu, který nebude schopen podle zápisu v registru určit, kdo je vlastně majitelem a kdo provozovatelem...
Myslím že jen co mezinárodní teroristé zjistí, že nejlepší auto naložené výbušninou použité k akci je české auto v polopřevodu,15x přeprodané dál a dál bez registrace, kde nelze z registru zjistit vlůbec nic a nikoho proto nelze ani sankcionovat, zatlačí na nás Evropská unie takovým způsobem, že příslušný zákon bude novelizován na počkání...
Já to myslím tak, že já jsem ji koupil, začal jsem ji renovovat, nejel jsem na ní ani jednou. Proto se ptám, jestli se může něco stát, když jsem to nestihl zaragistrovat
jedinej kdo s tim mel problem jsem ja a to pouze s jednim autem asi ze 100 a to jen proto ze syn zrusil novou policejni octavii tak to bylo za 2000,- ale do te doby bez problemu, minulej tejden jsem prihlasoval fronteru a ta byla v odhlasce asi 5 let a bez kecu. nebyla teda odhlasena na me ale po tech 5 let se prodavala stale v odhlasce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.