Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je rídící jednotka zničena?

Od: lukiiiis odpovědí: 15 změna:

dobry den,vracím se k tematu jak jsem tu psal o nepojizdne calibre ze nestartuje a nedava jiskru,vse je porad pri starem,jen jsem zapomel dodat ze predtim nez sem poprve sundaval rozdelovac a cistil sem ho tak den predtim mi problikavala kontrolka ridici jednotky,mel sem zato ze je to kontrolka na motorovy olej a predevcirem sem se dovedel ze je to ridici jednotka,ri jejim kratkem rozsviceni mi vzdy zhasl motor,proste to zajizdy zakuckalo kdyz svitila a pak zase to chvili jelo,a kdyz sem dolil motorovy olej tak to bylo v poradku,pak sem vlastne druhy den rozdelal ten rozdelovac a pote uz nic,ani se kontrolka ridici jednotky nerozsvitila( v odkaze je na obrazku rozsvicena: opelcalibra.wz.cz/... mrknete pls a reknete svuj nazor jestli muze jednotka byt v haji,zniceho nic protoze predtim problikavanim bylo auto naprosto motorove vporadku,zadny jiny kontrolky nesvitili.diky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

e250td*
hodnocení

0x

Myslím,že bez diagnostiky to nevyřešíš.

lukiiiis
hodnocení

no diagnostiku na auto roku 93 ma pry malo kdo,uz sem to sháněl drive a kazdy autoservis asi ze tří nebo ctyr mi rekli ze na takhle stary auto diagnostiku nema...tak to zkousim jinou cestou...

des*

Na té diagnostice je spousta konektorů,postupně je vytahuj a stříkni konaktolem,nebo nějakým sprejem na kontakty a nešetři.Máš jen blbý dotyk.

doplněno 06.09.11 22:15:

Myslel jsem samozřejmě ŘJ-ale dle tvé odpovědi raději plácáš nesmysly a čistíš to co vůbec nesouvisí.Ty vlastně žádnou radu nepotřebuješ.

lukiiiis
hodnocení

co si pomuzu tim prostříknutím diagnosticky svorky ktera neni nikam zapojena? jen uslepena pro pripadny propojeni s PC? myslis prostriknout konektory ktery sou u ridici jednotky?tu hromadu kabelu a svorek?tam sem se dycky nerad koukal... i kdyz s elektrikou rad kamaradim... tady de ale o to ze to auto jelo krasne a rychle,pak dalsi den to kuckalo kdyz svitila kontrolka ridici jednotky a pokracovalo to na dalsi den a pak sem uz rozdelal rozdelovac,viko ventilu ktery sem pretesnil a rozdelovac vycistil a pak uz nasledovalo 14dní kdy sem to zkousel tocit a nic...nechytalo to...

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

jestly to ma snimac otacek zkus ten, to neni kontrolka jen ridici jednostky ale i snimacu a treba i skrtici klapky

lukiiiis
hodnocení

no a jak mam zkusit snímač otaček?kdyby bylo mozno jej nejak vyzkouset promerit atd a vedet co to ma ukazovat na měřáku ale to nevim a nechci kupovat hned novej kdyz nevim jestli je to tím,uz sem nainvestoval asi 3000,- a v nich je inducka,svicky a rozdelovac a ani jedno to nebylo...

blackflamesiczi*

ted jsem se kouknul na ten tvuj odkaz a dole mas navod na vypipani chybovejch hlasek tak to zkus

lukiiiis
hodnocení

to jsem prave zkousel,nejdriv spojit ty kontakty abych si precetl chybu a nic to nedelalo,pak sem odpojil baterku aj na vic jak deset minut co tam pisou a nic... nechapu to uz,jen vedet co se snimacem protoze to neni zrovna nejlevnejsi zalezitost,a ze by se podelal tak zniceho nic az by to vyradilo auto z provozu? jen ho nejak vyzkouset ten snimac...ale jak abych vedel za to je tím...

blackflamesiczi*

ten snimac zkus vyndat jestli na nem nejsou treba kovove spony nebo piliny muze to rusit signal ale jak ho vyzkouset nevim, a bezi ti cerpadlo?

lukiiiis
hodnocení

čerpadlo beží a benzin take jde,tady jde o to ze to nedava jiskru,proste vubec zadna jiskra na zadnem kabelu vysokonapetovem a na zadne nove svicce,ani kdyz vynecham rozdelovac a dam novou svicku na novou inducku tak to nic neudela...no a snimac ten sem mel venku a nejak spatne nevypadal,ani nebyl od niceho zas...pinenej... jeste me napada ze vede nejakej dratek jeden k olejovymu filtru takze to asi bude cerpadlo ze? a to asi vliv mit nebude co?

blackflamesiczi*

to je cidlo mazani na 99% nema na funkci vliv.

Zkus zmerit odpor sminace, s prispevku jsem pochopil ze mas calibru 2,0 asi odpor by mel bejt okolo 550 ohmu jestli mas 2,5 tak nevim kolik

lukiiiis
hodnocení

no o tom odporu sem neco uz slysel ale problem je ze nevim mezi kterejma vodicema protoze na tom snimaci jsou tri vodice,ptal sem se autoservisaka a ten mi rikal ze do ridici jednotky nejde elektrika,ze ta kontrolka ze na ridici jednotku a ma svitit pred startem pri zapnutem klicku a po nastartovani uz ne a ona nesviti vubec,tak me napada jak to je s napajenim ridici jednotky?

blackflamesiczi*

A JAK PROUD MERIL? KDE JESTLI NA VYSTUPECH TAK RIDICI JEDNOTKA NEPRACUJE S 12V ALE S 1,5 A TO NORMALNI ZKOUSECKU ASI NEROZSVITI A NENI TO KONTROLKA NA JEDNOTKU JE TO CHYBOVA HLASKA ELEKTORNIKY MOTORU ME SVITI STABILNE A JEZDIM NORMALNE

lukiiiis
hodnocení

co meřit?sednul,otocil klickem na kontrolky a ta co ukazuje ridici jednotku se nerozsvitila a ze ma prej svitit pri otocenym klicku bez startuno a mas calibru? ja ze me svitila vzdy pred startem a pak uz ne... tak kazdy auto to asi bude mit jinak...na jinym principu

blackflamesiczi*

ridici jednotky v 90% nevyrabi automobilka ale dodavatel takze je jedno co je to za auto, a opravdu takove vysvetleni kontrolky check engine ze je to kontrolka ridici jednotky jsem jeste neslysel.

Zmerit proud u jednotky ale pokud ti kontolka blikala za jizdy tak to asi nezpusobovala vadna ridici jednotka protoze je to pocitac a kdyby ti sel a nesel tak by to chcipalo porad

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]