Nejste přihlášen/a.
dobry den,vracím se k tematu jak jsem tu psal o nepojizdne calibre ze nestartuje a nedava jiskru,vse je porad pri starem,jen jsem zapomel dodat ze predtim nez sem poprve sundaval rozdelovac a cistil sem ho tak den predtim mi problikavala kontrolka ridici jednotky,mel sem zato ze je to kontrolka na motorovy olej a predevcirem sem se dovedel ze je to ridici jednotka,ri jejim kratkem rozsviceni mi vzdy zhasl motor,proste to zajizdy zakuckalo kdyz svitila a pak zase to chvili jelo,a kdyz sem dolil motorovy olej tak to bylo v poradku,pak sem vlastne druhy den rozdelal ten rozdelovac a pote uz nic,ani se kontrolka ridici jednotky nerozsvitila( v odkaze je na obrazku rozsvicena: opelcalibra.wz.cz/... mrknete pls a reknete svuj nazor jestli muze jednotka byt v haji,zniceho nic protoze predtim problikavanim bylo auto naprosto motorove vporadku,zadny jiny kontrolky nesvitili.diky
no diagnostiku na auto roku 93 ma pry malo kdo,uz sem to sháněl drive a kazdy autoservis asi ze tří nebo ctyr mi rekli ze na takhle stary auto diagnostiku nema...tak to zkousim jinou cestou...
Na té diagnostice je spousta konektorů,postupně je vytahuj a stříkni konaktolem,nebo nějakým sprejem na kontakty a nešetři.Máš jen blbý dotyk.
doplněno 06.09.11 22:15:Myslel jsem samozřejmě ŘJ-ale dle tvé odpovědi raději plácáš nesmysly a čistíš to co vůbec nesouvisí.Ty vlastně žádnou radu nepotřebuješ.
co si pomuzu tim prostříknutím diagnosticky svorky ktera neni nikam zapojena? jen uslepena pro pripadny propojeni s PC? myslis prostriknout konektory ktery sou u ridici jednotky?tu hromadu kabelu a svorek?tam sem se dycky nerad koukal... i kdyz s elektrikou rad kamaradim... tady de ale o to ze to auto jelo krasne a rychle,pak dalsi den to kuckalo kdyz svitila kontrolka ridici jednotky a pokracovalo to na dalsi den a pak sem uz rozdelal rozdelovac,viko ventilu ktery sem pretesnil a rozdelovac vycistil a pak uz nasledovalo 14dní kdy sem to zkousel tocit a nic...nechytalo to...
jestly to ma snimac otacek zkus ten, to neni kontrolka jen ridici jednostky ale i snimacu a treba i skrtici klapky
no a jak mam zkusit snímač otaček?kdyby bylo mozno jej nejak vyzkouset promerit atd a vedet co to ma ukazovat na měřáku ale to nevim a nechci kupovat hned novej kdyz nevim jestli je to tím,uz sem nainvestoval asi 3000,- a v nich je inducka,svicky a rozdelovac a ani jedno to nebylo...
ted jsem se kouknul na ten tvuj odkaz a dole mas navod na vypipani chybovejch hlasek tak to zkus
to jsem prave zkousel,nejdriv spojit ty kontakty abych si precetl chybu a nic to nedelalo,pak sem odpojil baterku aj na vic jak deset minut co tam pisou a nic... nechapu to uz,jen vedet co se snimacem protoze to neni zrovna nejlevnejsi zalezitost,a ze by se podelal tak zniceho nic az by to vyradilo auto z provozu? jen ho nejak vyzkouset ten snimac...ale jak abych vedel za to je tím...
ten snimac zkus vyndat jestli na nem nejsou treba kovove spony nebo piliny muze to rusit signal ale jak ho vyzkouset nevim, a bezi ti cerpadlo?
čerpadlo beží a benzin take jde,tady jde o to ze to nedava jiskru,proste vubec zadna jiskra na zadnem kabelu vysokonapetovem a na zadne nove svicce,ani kdyz vynecham rozdelovac a dam novou svicku na novou inducku tak to nic neudela...no a snimac ten sem mel venku a nejak spatne nevypadal,ani nebyl od niceho zas...pinenej... jeste me napada ze vede nejakej dratek jeden k olejovymu filtru takze to asi bude cerpadlo ze? a to asi vliv mit nebude co?
to je cidlo mazani na 99% nema na funkci vliv.
Zkus zmerit odpor sminace, s prispevku jsem pochopil ze mas calibru 2,0 asi odpor by mel bejt okolo 550 ohmu jestli mas 2,5 tak nevim kolik
no o tom odporu sem neco uz slysel ale problem je ze nevim mezi kterejma vodicema protoze na tom snimaci jsou tri vodice,ptal sem se autoservisaka a ten mi rikal ze do ridici jednotky nejde elektrika,ze ta kontrolka ze na ridici jednotku a ma svitit pred startem pri zapnutem klicku a po nastartovani uz ne a ona nesviti vubec,tak me napada jak to je s napajenim ridici jednotky?
A JAK PROUD MERIL? KDE JESTLI NA VYSTUPECH TAK RIDICI JEDNOTKA NEPRACUJE S 12V ALE S 1,5 A TO NORMALNI ZKOUSECKU ASI NEROZSVITI A NENI TO KONTROLKA NA JEDNOTKU JE TO CHYBOVA HLASKA ELEKTORNIKY MOTORU ME SVITI STABILNE A JEZDIM NORMALNE
co meřit?sednul,otocil klickem na kontrolky a ta co ukazuje ridici jednotku se nerozsvitila a ze ma prej svitit pri otocenym klicku bez startuno a mas calibru? ja ze me svitila vzdy pred startem a pak uz ne... tak kazdy auto to asi bude mit jinak...na jinym principu
ridici jednotky v 90% nevyrabi automobilka ale dodavatel takze je jedno co je to za auto, a opravdu takove vysvetleni kontrolky check engine ze je to kontrolka ridici jednotky jsem jeste neslysel.
Zmerit proud u jednotky ale pokud ti kontolka blikala za jizdy tak to asi nezpusobovala vadna ridici jednotka protoze je to pocitac a kdyby ti sel a nesel tak by to chcipalo porad
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.