Nejste přihlášen/a.
Mám takový dotaz ,dohadovaly jsme se s kolegou o tom ,když v dnešní době kdy rodiny třeba vlastní i několik aut a stala by se dopravní nehoda (třeba by do mě narazila manželka,nebo já do syna ) měl bych třeba nárok na plnění povinného ručení(zaplatila by mi ,nebo synovi pojištovna škodu )? Já mám třeba 3 auta v rodině psána na sebe ,protože se o ně starám .Mám je pojištěny u jedné pojištovny ...tak jak by se to asi případně řěšilo?
Pokud by to zákon přímo neřešil, tak je to podle VPP, bez omezení. Ale jinak mrknout na z.č. 168/1999 Rozsah pojištění odpovědnosti a násl. §§.
Pokud se stane nehoda rodinému příslušníkovi,pojišťovna nic nehradí.Byl by to přímý zdroj podvodů.myslím ale že není zas takový problém sehnat,třeba kolegu z práce.
Máte "na sebe" pojištěna 3 vozidla a ani jednou jste nebyl schopen seznámit se s pojistnými podmínkami nebo je pochopit i když jste to ve smlouvě podepsal? Jsou lidé starší i šedesáti let a vědí co podepisují!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.