Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poškrábané sklo 5 dveří

Od: nick* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,máte někdo zkušenost s poškrábaným sklem na autě?Jedná se o páté dveře na Octavii2 kombi.Škrábance jsou patrné hmatem a jsou zvenku...zřejmě od škrabky na sníh...Dá se to nějak přeleštit?Díky za info

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

3x
Nicku, vím, že určitě nepotěším, ale rozleštit to opravdu ničím nejde. Na pátých dveřích to bývá nejčastěji poškrábané od zadního stěrače. Nevhodná škrabka taky dokáže své. Jediná možnost je výměna skla.
nick*
hodnocení

Do výměny se mi nechce a to poškrábání mám i na bočních sklech...nevim proč...jestli ta škrabka...

ar*
Nevím, jakou používáte škrabku, ale pokud je tam kov, tak pořídit jinou. Na těch bočních oknech to bývá od otevírání a zavírání okénka. Pokud je to tedy poškrábané kolmo dolů. Za gumu se dostane prach a ten se tam přichytí v tom "filcu" na natloukačce a pak to takhle okna škrábe. Nevím, ale jak je máte poškrábané, jestli vertikálně nebo horizontálně.
Plně chápu, že se do výměny nechce, ale pokud to opravdu vadí. Tak je to jediná možnost. Zkoušel jsem různé způsoby jak sklo vyleštit, ale při "hlubších" rýhách nic nepomohlo.

erikch*
hodnocení

2x

to čím se profesionálně leští sklo-a to i poměrně hlubší škrábance,se jmenuje Gavopol-jedná se o bílý prášek,mísící se s vodou(emulze)a tím na filc.kotouči leštit(musí být zajištěn neustálý přísun emulze-obdoba chlazení kapalinou)...Bude lepší oslovit firmy takto zaměřené(finální úprava skla),jelikož se prodává v poměrně velkých baleních,a hlavně stojí ranec...-ale opravdu funguje,jako jedna z mála věcí...Anebo zkusit sehnat jiné sklo a po odřezání původního zároveň ošetřit možnou korozi na rámu 5.dveří(a že tam ložisko bude,si můžete být jist-už "jednou" i II.Okty...)

nick*
hodnocení

a nevíte o nějaké firmě poblíž Mladé Boleslavi?

erikch*

dělal jsem chvíli ve firmě Lusia(leštění skl.výrobků)-tam jsem na to narazil a i viděl v praxi "funkčnost"(jinak bych taky nevěděl,že něco takového vůbec existuje a hlavně funguje)co si tak pamatuju,nakupovalo se to někde u firmy z Jablonce-asi 10kg kbelík někde bratru za 20 tisíc kaček...proto zkusit nejdřív ony firmy...

doplněno 04.09.11 23:03:

a pro ilustraci "účinnosti"-zvládne to i vypískované kódy skel(a že to nejsou desetiny mm)...,což jsem tedy až sám čučel...

des*
hodnocení

0x

Poškození bude nejspíš nevratné,ale zamyslete se,vadí to při pohledu z okna ze sedadla řidiče?Asi těžko,neřešil bych to.

hankauk*
hodnocení

0x

Neházejte flintu do žita. Zkuste mrknout na linky viz níže a poptat se ve speciálkách na auta či hobby obchodech.

My měli prdlé přední sklo a tímhle jsme to bez problémů zatáhli a není to vidět. *palec* Je to de facto pryskyřice, která se používá při výrobě skelných vláken. K vytvrzení potřebuje UV paprsky, takže to necháte na sluníčku. Ev. pokud máte UV lampu, tak na to chvíli posvítíte. *slunce*

ebay.co.uk/...

rejel.com/...

doplněno 04.09.11 23:10:

Dá se to koupit v CZ viz níže.

renovator.cz/...

doplněno 04.09.11 23:24:

V MB existuje firma Würth, která vyrábí různé přípravky... mimo jiné i ty opravné na sklo. Jestli mají podnikovou prodejnu, zkuste se tam zastavit. Poradit vám musí! ;)

Poškrábané sklo 5 dveří

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]