Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máte někdo zkušenost s poškrábaným sklem na autě?Jedná se o páté dveře na Octavii2 kombi.Škrábance jsou patrné hmatem a jsou zvenku...zřejmě od škrabky na sníh...Dá se to nějak přeleštit?Díky za info
Do výměny se mi nechce a to poškrábání mám i na bočních sklech...nevim proč...jestli ta škrabka...
to čím se profesionálně leští sklo-a to i poměrně hlubší škrábance,se jmenuje Gavopol-jedná se o bílý prášek,mísící se s vodou(emulze)a tím na filc.kotouči leštit(musí být zajištěn neustálý přísun emulze-obdoba chlazení kapalinou)...Bude lepší oslovit firmy takto zaměřené(finální úprava skla),jelikož se prodává v poměrně velkých baleních,a hlavně stojí ranec...-ale opravdu funguje,jako jedna z mála věcí...Anebo zkusit sehnat jiné sklo a po odřezání původního zároveň ošetřit možnou korozi na rámu 5.dveří(a že tam ložisko bude,si můžete být jist-už "jednou" i II.Okty...)
dělal jsem chvíli ve firmě Lusia(leštění skl.výrobků)-tam jsem na to narazil a i viděl v praxi "funkčnost"(jinak bych taky nevěděl,že něco takového vůbec existuje a hlavně funguje)co si tak pamatuju,nakupovalo se to někde u firmy z Jablonce-asi 10kg kbelík někde bratru za 20 tisíc kaček...proto zkusit nejdřív ony firmy...
doplněno 04.09.11 23:03:a pro ilustraci "účinnosti"-zvládne to i vypískované kódy skel(a že to nejsou desetiny mm)...,což jsem tedy až sám čučel...
Neházejte flintu do žita. Zkuste mrknout na linky viz níže a poptat se ve speciálkách na auta či hobby obchodech.
My měli prdlé přední sklo a tímhle jsme to bez problémů zatáhli a není to vidět. Je to de facto pryskyřice, která se používá při výrobě skelných vláken. K vytvrzení potřebuje UV paprsky, takže to necháte na sluníčku. Ev. pokud máte UV lampu, tak na to chvíli posvítíte.
Dá se to koupit v CZ viz níže.
doplněno 04.09.11 23:24:V MB existuje firma Würth, která vyrábí různé přípravky... mimo jiné i ty opravné na sklo. Jestli mají podnikovou prodejnu, zkuste se tam zastavit. Poradit vám musí!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.