Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda 120-převodovka

Od: rpo21 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám problém na škodě 120,mám něco s diferenciálem,v servisu mě říkají že oprava by stála 9000,ale to teď nemám...mě to ale přijde nějak moc,říkali že to jsou rozsypané kameny a zlomený nějaký čep nebo cosi,prý že by se musela měnit celá převodovka a i celá polonáprava,otázka je jestli je to možné nebo jestli jen chtějí vydělat

Díky za odpovědi,na autě jsem závislý,a tohle je vážná závada,bojím se s tím jezdit že mě upadne kolo,ale vydat 9000 si teď v mojí situaci nemohu dovolit

Kolo výrazným způsobem pleská a hází,ložisko je ok,kužel polosy a buben je taky ok

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kecal
hodnocení

0x

tak proč si nekoupíš převodovku z jiného auta?Za pár stovek ji seženeš.Nebo celé auto třeba za 1000.Každý se toho zbavuje.

rpo21
hodnocení

No tak auto za 1000,to bych tam měl za pár měsíců problém pravděpodobně znova*zed*...právě já nejsem tak zručný abych si to vyměnil sám,ani na to nemám vybavení...taky tam hraje dost nostalgie,toho auta bych se nerad zbavil,i když pokud nebude jiná možnost budu muset,auto k tomu abych si něco vydělal potřebuji

axlik*

Převodovka s poloosama u tohodle auta jde v klidu vyměnit v garáži..Dělal jsem to a není to vůbec žádnej problém co se přístupu a složitosti týče..Jinak je to krávovina..Na vrakáči se dá určitě za pár stovek sehnat celá hnací soustava nová, nová škodovka stojí tisicovku a za 9000 se dá koupit mnohem lepší auto než takovej s prominutím vergl :) takže pokud se auta nechcete zbavovat, tak na vrakáč a poptat se..Pak přes známýho si to nechat namontovat a je to..

rpo21
hodnocení

Tak bylo to spolehlivý auto,a dalo se na něj spolehnout,i na dlouhé cesty po republice,závady většinou drobnosti,větší závadu jsem dlouho neměl a ty drobnosti jsem řešil sám...ale teď jakoby se to nahromadilo najednou a začíná se sypat hodně věcí,v předu náboje KO,v zadu ta náprava,u převodovky vypadává dvojka a pomale nejde řadit zpátečka...motor je dobrý,nežere olej,krásně prošel emisemi,ten by se dal prodat krásně za 1500,takových motorů už je málo,brzdy jsem dělal nedávno,tam problém není,spojka drží v pohodě pořád,karoserie není prohnilá,krásně díky pečlivosti předchozího majitele zachovalá a bez koroze...kdybych měl dost peněz tak by mi nebylo líto ani těch 9 000,to auto si to zaslouží,i když to jde řešit levněji...jenže problém je že já na to bohužel teď nemám,takže buď jak píšete vyměnit převodovku i s nápravami z vrakáče,nebo jiné auto

Najeto to má hodně a používal jsem to většinou na práci,tahání přívěsů nebyla vyjímka,jezdilo to v každodenním zápřahu a nutno uznat že dobře,málokteré auto by to vydrželo v tom věku takový zápřah,ale bohužel zub času už začíná působit už i na takto spolehlivé auto,no nic,asi mu ještě šanci dám,snad mi ještě chvíli poslouží

zkrat*

Od té doby, co Bursík Veliký v rámci Topolánkovy vlády vymyslel a prosadil ekelogický poplatek při převodu starých aut, nějaké auto za 1000 nehrozí. Bursíkovné za Š-120 bude maximální, takže přičti k ceně 10000,-Kč

rpo21
hodnocení

Ale,no tak,to už je stará známá věc a každý rozumný člověk ví jak se jí vyhnout...stačí si sehnat člověka s průkazkou ZTP,dát mu tři stovky,prvně to přepsat na něj,následně to z něj odhlásit,a přihlásit na sebe...už to je jednou přepsané po roce 2009 a znovu se eko neplatí,takhle jsem to řešil i já,z morálního hlediska to je podvod,ale není na tom nic protizákoného,proč by to člověk nemohl na někoho napsat a následně to z něj za 5 minut odhlásit a přihlásit na sebe,a invalida bude rád za 300

hodnocení

0x

Když to neumíš spravit sám, tak si najdi nějakého garážistu, který mTi sežene z vrakoviště ND a levně to spraví!

jarda3*
hodnocení

0x

Nesmysl do toho auta vrazit takovy prachy, sam jsem to kdysi davno delal, neni problem prevodovku vymenit - IMHO by se dala koupit i s poloosama za babku a tim by se to zjednodusilo.

tomsik*

Mohli by jste si koupit novou převodovku

1jara*

Převodovku ne, jen diferák a poloosu. Muselo by se to vidět, možná by stačila jen poloosa a kameny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]