Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je to taková typická závada, topení u clií se často zanáší rzí apod. a pak netopí..Ale! Okruh jsem čistil takovou žiravinou na pračky a konvice, vyteklo toho dost ven a potom mi topení topilo, ale jen když sem stál a nebo pomalu popojížděl..Po čase už topilo hůř ale pořád z něj šel teplej vzduch..Ale když jedu někam 90kou, tak mi to prostě netopí, ani když pak zpomalím..Jedině když zastavím a chvilku počkám..Nevím jestli to neochlazuje nápor vzduchu, nebo jestli je ten radiátorek prostě jen zanesenej. Bude někdo vědět? U minulýho clia sem mohl jet jak sem rychle chtěl a topilo to pořád skvěle..
Clio jem měl, ale tuhle závadu jsem nikdy neřešil. Tipnu si na vadný termostat v motoru. (pořád otevřený). Jakou teplotu Vám udává budík na palubce?
Zdravím, topení a chlazení se nikdy nemá čistit nějakými agresivními čistidly mimo ta, co jsou na chladící systémy. Topení ale od toho bahna co v něm je vyčistí jen to, že jej demontujete, ale to už je lepší dát nový radiátor. Podstatně důležitou věcí je vždy včas a pravidelně měnit chladící kapalinu. Netopí Vám to možná proto, že to bahno něco zaneslo, asi termostat.
Termostatem to určitě není, ten jsem měnil, protože byl otevřený, motor normálně dosáhne provozní teploty..Měnit se mi radiator nechce, protože bych musel rozmontovat celou palubovku..Kapalinu neměnil předešlý majitel, s tím nic nenadělám
Jinak jsem to čistil žiravinou na které bylo přímo napsaný, že je možno ji použít do chladičů
radiátor topení bývá většinou nejnižším bodem okruhu,čili veškerý bordýlek se tam postupně časem zvesela usazuje...takže chceš-li odstranit problém-účinně a s minimálními náklady-budeš muset kuchnout jak radiátor,tak chladič-neboj se toho,přístrojovka drží na 4 šroubech+pár malých thorxíků (velikost 20) okolo...nemusíš jí sundavat celou(to je fakt pakárna,hlavně kabeláž zezadu),jen jí uvolnit,abys získal prostor z boku u pedálů k vyndání radiátoru...Ten je napojenej na hadice a "zastrčenej" v takovým plastu...(omakej si to a příjdeš na to,neboj) No a až radiátor vyndáš,zároveň i chladič)stejně budeš mít vypuštěnej okruh) ,obojí vezmi,kup si 4 litry klasického octa,radiátor i chladič "vyplav" tlakem vody-ideální je sprcha(tlak vodovodního řadu)-utemuj veškeré vývody(igel.sáčky-nebude to pod tlakem,takže bohatě stačí) a na plocho naplno nalej ocet-poslední nalévací otvor zrovna tak utemovat...Nechej cca.dva dny někde položené "pracovat" a následně zase tlak.vodou vypláchnout(to bude sajrajtíků)-a pak tradá montáž zpět(to už půjde podstatně lépe a rychleji)...Z několikanásobné praxe(a to i u Renaultu) to funguje víc než spolehlivě,neagresivně,AL v poho přežije-a budeš topit,že neudržíš ruku na výdechu ventilace-to ti garantuji...
No přímo na renault foru byly fotky z montáže a někdo se zminoval, že se musí odmontovat vše, to bych radši mrznul, mrknu se po těch šroubech až bude hezky a budu mít náladu a zkusím to vyndat..Jo u předchozího clia to fakt vařilo, ale tady je to na nic..V létě to sotva topí, nechtěl bych v zimě jezdit s rampouchem u nosu..Díky za radu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.