Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia - vyšší tlumiče či péra, ale tužší

Od: michalll* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,
nejsem asi první, komu vadí jak je Octávka nízká, vadím fakt dost často o zem na nerovnostech... Spodní ochranný plast vany mám už celý dolámaný, budu ho měnit.
Proto se chci zeptat, nelze koupit na Octávu nějaké tlumiče či péra, které auto alespoň o 5cm navýší, ale jsou celkově oproti standartním tuhé, aby se zachovala stabilita a nehoupalo se to jako kočár?
Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

3x

Jedině použít tlumiče a pružiny z Octavie 4x4 Scout

michalll*
hodnocení

A je zaručeno, že to bude pasovat a vše bude ok?

ar*

Pasovat to bude, ale cenově je to náročnější, pokud máš svého "autaře" tak by stačilo aby tam dal podložky. Otázka je jestli už nemáš unavené pružiny a pak to klesne, nevím v jakém terénu jezdíš, ale v normálním provozu by jsi škrtat takto neměl. Není to auto koupené jako ojeté a nedal tam někdo snížený podvozek? Jakou barvu mají pružiny?

doplněno 01.09.11 13:47:

Michale já to typuji na unavané pružiny, přeci jenom ten diesel není nejlehčí a pak to může takto klesnout dolu. Chce to mechanika aby na to kouknul. Můžete změřit i světlou výšku a porovnat s jinou Octavií.

michalll*
Ojete je, ale nevypada to na snizene...je to puvod rakousko...barvy pruzin jsou cervene, ne delam si srandu, jsou cerne a opravdu to nevypada na snizeny vuz, je relativne ok, jen ten motor mi vadi, jak je nizko...
Po hezkych cestach, kterych je u nas malo, odhadem 1%, jedu v pohode, ale jak jedu po jedne nasi okresce, ktera ma zvlneny asfalt, tak musim byt hodne opatrny a nekdy ani to nepomuze, kdyz jsem jel s kamaradem ve felicii, pripadal jsem si jako v jeepu:)

Viděl bych to na servis, Octavia není běžně tak nízká že byste s ní drhnul na okreskách, to se mi opravdu nezdá. S Octavkou i Superbem jsme přejížděli polní cestu, docela hnusnou, a ani tam jsme nedřeli.

ollin
hodnocení

0x

já drhnu jen když si dám v lete nizkoprofilová kola *smich* 215/40 R16

cyril*

Kdo maže - ten jede a nedrhne!

nu*
hodnocení

0x

stačí zajet za hranice do německa a zjsitíte, že tam mají většinou obrubníky cca 5-6 cm vysoké, u nás někde i 18-25 cm, podle toho, který expert je kladl...nejlepší jsou parkoviště před velkými nákupními centry v ČR, kde jsou mezi řady parkovacích míst "ostrůvky" z obrubníků se zaschlým stromkem nebo keřem...stačí tam zajet "čumákem" a odnese to plast pod motorem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]