Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vůle v řízení Octavia 1- co vyměnit?

Od: michalll* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,
v Octavii 81kw rok výroby 2001 mám již dost značnou vůli v řizení, řekněme že cca 1,5 cm na každou stranu můžu zatočit, než auto začne opravdu reagovat? Co může být v háji? Co hlavně vyměnit?
Myslíte že to je na celé komplet řízení repas? Nebo stačí jen nějaké čepy či tyč řízení? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Michale těch možností co je opotřebováno je více, můžou to být zmíněné čepy nebo i axiální kloub táhla řízení , viděl jsem i uvolněnou tyč řízení. Nejlepe je vlézt pod auto ideální je jáma nebo nájezdy a lehnot pd autem a druhý bude hýbat s volantem. Kde je vůle pak lehce odhalíš.

erikch*

jen rozvinu myšlenku ara-tato identifikace problému je úplně ideální na STKáčku-jakože zkušebně třeba za kilčo rychlovku na jámu a hydraulický zvedák,a technik ti zcela přesně řekne ten a ten čep,táhlo,uložení atd...je to procedura na 10 minut i s počkáním si a získáš jistotu...

des*
hodnocení

0x

To jsou spíš v čudu rejdové čepy,jděte za mechanikem,ten také ví co s tím.

michalll*
hodnocení

Já vím, že mechanik ví co s tím, ale také může využít toho, že já ne...

Takže místo dvou čepů za 500 může vyměnit další věci za 5000...

stirecek*

Zvedni auto a zahýbej s kolem, vůli v čepech pak odhalíš. Nebo ještě lépe jestli někoho znáš na stk nebo mu něco strčit na pivo a ten ti to řekne přesně. Po případné výměně čepů řízení udělat geošku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]