Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatmelení karosérie

Od: hans8 odpovědí: 7 změna:

Mám na několika místech okolo zadních dveří a blatníků prorezlou karosérii a na několika místech už jde prostrčit prst. Na jaře bych chtěl vyměnit plechy,ale chtěl bych to teď nějak provizorně ale funkčně zakrýt,aby to přežilo zimu. Čím to nejlépe zatmelit? Nejde o to, aby to bylo po aplikaci jako nové, je to jen dočasné řešení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Očistit a PUR pěnou zaplnit.Po zatvrdnutí se pěna ořízne a může se i přestříknout barvou.Určitě to rok vydrží.

JABRAKA

blackflamesiczi*

presne na to je svarecka ve spreji idealni

doplněno 30.08.11 15:51:

hlavne nizkoexpanzni a opatrne nebo se ti prahy nafouknou

doplněno 30.08.11 15:51:

a dvere autosealem

ar*
hodnocení

0x

Pokud to chcete na jaře opravovat , tak se dveřmi nedělejte nic, ty se stejně nevyplatí vyvářet a vysazovat kus nového plechu. To je rovnou na výměnu dveří. Ty zadní lemy prostříkněte vyjetým olejem, aby se koroze do jara zpomalila a na jaře vysadit nové lemy. K pur pěně se nemá cenu vyjadřovat, krásně natáhne vodu a je jak houba, pak to hnije ještě rychleji, ale každý "opravář" strůjce svého štěstí.

Jen počítejte že na povrchu je vidět jen část koroze, vespod to může být ještě horší a deformační zony v případě nehody jsou pak téměř nulové a auto se bortí jak perník.

hans8
hodnocení

Něčím bych to zaplnit chtěl, při poslední kontrole měli příslušníci připomínky. Dřív než na jaře se k výměně plechů nedostanu, tak to chci nějak zacelit jednak opticky a druhak aby se to přes zimu moc nezhoršovalo. Koukal jsem na nějaké speciální dvousložkové karosářské tmaly, ale to sae musí brousit a není to moc levné. Potřebuju to nějak zacelit, dá se použít třeba nějaký silikon?

ar*

Ty dveře bych fakt neřešil, tam bych koupil kus samolepící tapety a odmastil a přelípnul pruh, tak jak se to dělalo dříve pro ozdobu.

Ty blatníky by silikonem šly a až potom ten olej. Tmelit to nemá cenu. Kvalitní tmel bude stát tolik jako jeden lem blatníku a proč do toho vrážet prachy a dělat se s tím, když to stejně pujde na jaře dolu.

hans8
hodnocení

Díky, zkusím to tak.

blackflamesiczi*

to jsem tu mel na felicii taky nechtel menit lem za 250 tak jsem tam narval kit za 500 pohoda zahulime uvidime

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]