Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kto je na vine?

Od: ford1111* odpovědí: 12 změna:

Dobry den,

Dnes jsem mel nehodu a nemuzu se dohodnout kto je na vine s druhym ridicem.Muzete mi poradit?

Jel jsem po jednosmerce, po stranach byli zaparkovane auta no misto jeste pro dve auta.videl jsem jak stoji na prave strane auto vedle zaparkovaneho auta tak sem jel kolem nej z leva a v tom auto zacalo couvat do volneho mista za nim,vytocila plny volant a strajchla me predkem kdyz jsem jel kolem ni.spatecni svetla jsem videl az kdyz jsem byl v podstate vedle ni.viz obrazek.

modry jsem ja a cerveny parkujici auto.nakreslil jsem tam i polohy aut poloha 1 a poloha 2.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

1x

Podle všeho to vypadá, že auto couvalo do protisměru?! Na vině je, podle mě, couvající. Má se nejdříve pořádně rozhlédnout, než začne couvat. Kdybyste dával autu přednost, tak snad ukážete, že může jet, ne?

erikch*

i kdyby pán ukazoval,že může couvat,bylo by to asi prd platné-jelikož řidič(ka)červeného auta evidentně neřešil(a) situaci na silnici a ještě neví,že to co venku u dveří čumí z auta nejsou uši,ale zrcátka...*ua*. prostě "couval" a nezájem...V případě nedohodnutí se ihned volat četníky-přes to vlak nejede(většinou)...

tr

Zákon praví, při vyjíždění od okraje pozemní komunikace musí řidič dát znamení o změně směru a ještě nesmí ohrozit vozidla jedoucí stejným směrem(samozřejmě dle situace, ale to ohrozit je hlavní). Za další další zákon o couvání a otáčení praví, že v případě špatné situace pro couvání je řidič povinen využit osobu poučenou k provedení tohoto úkonu. Kdybyste vybalil tohle, tak se může jít klouzat a nemohl by řidič říci nic.

P.S.-Když už je blbá situace kdy je vidět úplný xxxxx a jste sám, sám osobně zapnu vystražné a zatroubím, je to zvyk z nákladního auta.:)

ford1111*
hodnocení

nedari se mi vlozit to foto

ford1111*
hodnocení

tak jeste jednou

ford1111*
hodnocení

tak a naposled se snazim vlozit obrazek!

Kto je na vine?
ar*

I kdyby to nebyla jednosměrka , je to vina řidiče který couval. Když jste se nedohodli měl jste zavolet policajty.

jarda3*
hodnocení

0x

Pri otaceni a couvani jde vetsinou vina za timhle ridicem, protoze musi davat extra bacha aby nikoho neohrozil.

tr

Díky za doplnění u couvání, otáčení a dokonce i odbočování nesmíte nikoho ohrozit(pro důsledné někdy i omezit,ale zaleží kdy.).

dobrak*
hodnocení

0x

Nevím od kudy jste ,ale tak samo parkovala LOPATA v OSTRAVĚ (popisoval mi to kolega na školení )...potom prý na její žádost přijela VB ,ale jak to dopadlo neví (z okna neslyšel ,ale je přesvěčený že za to mohla lopata(cituji)...ona byla zaparkovaná a pak se jí nezdála vzdálenost k okraji vozovky ,tak to chtěla upravit,vyrazila do předu a byly v p.i.č.i (renaultu)*tanec*

Tak tohle je fakt kvalitní odpověď*haha*

hodnocení

0x

Jednoznačně vina řidiče toho auta, které couvalo, aby zaparkovalo. Couvání v jednosměrce za účelem zaparkování je povoleno, ale musí být při něm dodržena všechna pravidla pro couvání. Pokud při couvání řidič někoho poškodí, je vždy vinen.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]