Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křižovatka - jak se projede?

Od: sajo odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.
Dneska mne zaskočila jedna křižovatka a to klasická, se 4 větvemi, s obousměrným provozem. Čemu jsem se ale nestačil divit bylo to, že tam nebyla ani z jedné strany značka upravující přednost! Takže jsme tam stáli jako 4 paka a s prominutím n sebe čuměli, kdo pojede první, druhý apod. Pece tam musí být značka, nebo se snad mýlím? Děkuji.

Křižovatka - jak se projede?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Ne, značka tam být nemusí...

Pokud nastane tato situace, musí se řidiči "dohodnout" kdo pojede jako první...a dál je to pak již jasné..

hodnocení

7x

Značka tam být nemusí, žádná z vozovek není hlavní, ani vedlejší. Platí zde přednost zprava. Sjedou-li se vozidla tak, jak se stalo vám, musí se jeden z vás vzdát přednosti tak, že pokyne vozidlu po své levé ruce, aby se rozjel. Pak už jedou vozidla postupně podle pravidla pravé ruky.

hop®
hodnocení

2x

Značka není nutná, případně pro upřesnění bývá tato (viz obrázek). *smich*

Zde platí "zákon rychlejšího". Kdo se první slušně a opatrně začne sunout do křižovatky ten většinou vyhraje, ostatní mu radši dají přednost, protože tím že jeden zmizí, je situace najednou přehlednější. Paradoxně v této "rychlostní soutěži" vyhrávají autobusáci, popeláři, náklaďáky. Ale přesto bych to nerad přejmenoval na "zákon silnějšího"! ;)

Křižovatka - jak se projede? #2

hodnocení

2x

Tato situace na křižovatce je už leta letoucí jednou z prvních, ne-li první, kterou v autoškole učí a vysvětlují, jak ji projet... asi jste tenkrát chyběl...škoda...

martin, bruno a hop tam určitě nechyběli, přesně takto to instruktoři vysvětlují, jinak to asi nejde...

Píšete, že si chcete rozšířit řidičák... to znamená, že už nějaký máte. Jak to potom řešíte na podstatně složitějších křižovatkách? Doporučil bych Vám projíždět Zásady bezpečné jízdy A, Zásady bezpečné jízdy B, Zásady bezpečné jízdy C a Zásady bezpečné jízdy D, k tomu i zákon a vyhlášku...

sajo
hodnocení

Ještě jsem se chtěl zeptat, v brzké době mám v plánu rozšířit si řidičské oprávnění o sk. D a tak trochu si projíždím testy na mdcr.cz. Zajímá mě, jestli bych si měl projíždět otázky Zásady bezpečné jízdy [A]Zásady bezpečné jízdy [B], nebo stačí pouze Zásady bezpečné jízdy [C,D]Díky

solenza*
hodnocení

0x

Dostat se do takovéto dopravní situace se mi ještě nikdy nestalo. U nás jsou většinou křižovatky s předností zprava na méně frekventovaných silnicích. Jinak 100% souhlasím s prvními odpověďmi.

nejakyclovek*
hodnocení

0x

znacka tam byt nemusi...

neco podobneho sem videl ve francii - ale s tim vylepsenim, ze ve vsech smerech byla jeste znacka "stop"

dobrá pitomost... dopravní značka STOP v civilizovaném světě značí Stůj, dej přednost v jízdě! Takže každý musí dát přednost ostatním... všichni stojí...

i mně nad tím zůstává stát rozum

hodnocení

0x

Nejlepší je kruháč se značkou "konec kruhového objezdu".

sargo*
hodnocení

0x

Jojoj, přesně to tu máme taky. Přednost mají zpravidla ti, co jezdí po té, co ještě nedávno byla hlavní (než sundali značky); až se tu lehce obmění generace, bude zle. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]