Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním automobil Citroen Xsara Picasso r.v 2007 1.6 HDi (FAP) 100kW čip, FAP odstraněn.
Při normální jízdě se mi tento problém nestane, ale při rychlém přidání plynu a ve vyšších otáčkách se mi rozsvítí v pravém rohu "fehler motorsteuerung" Na toto rozsvícení jde motor asi na (80%) a vyšších otáčkách má cca 2 vteřinovou pauzu a pak zase zabere.
Toto rozsvícení trvá po několika ujetých kilometrech a několika nastartování. (asi10) Pak je to zase v normálu až do doby než znovu vytočím motor do vyšších otáček. Zkoušel jsem podtlakový ventil, váhu vzduchu, klapky v potrubí a vše se zdá v pořádku.
Prosím poraďte
Přeji hezký den.
DPF neboli z francouštiny FAP je potřeba "odstranit" i softwarově jinak to bude hlásit chybu stále. Samotné mechanické odstranění nestačí.
Proč? Třeba je to jenom nějaká blbost? A ten motor co má patří k jedněm nejlepším ,jak výkonem ,spotřebou a i menší cenou v povinném ručení
protže 1.6 HDi není naladěno na 100 kilowatt, pro 2.0 HDi je dle mého názoru optimální výkon 80 kW, pochybuji že s čipem na 100 kW žere auto méně než bez čipu s nižším výkonem, ten výkon musí mít z paliva a vyšší výkon znamená víc paliva...
Každý (novější)motor je nadimenzován nad výkon co má ...proto si ty různé firmy můžou dovolit čipovat vyšší výkon těchto motorů ...ve SVĚTĚ MOTORŮ byl test těch Citroenů 2Hdi a 1,6 Hdi a ten menší to s přehledem vyhrál jak s potřebou i s pružností ,prý byl vyvinut nějakým konscorsiem (Citroen ,Peugeot a toho třetího ted nevím Ps- nefandím ani nejsem majitelem této značky ,ale ty budeš majitelem té 2Hdi co?:Dže ji tak hájíš
Tím bych si nebyl vůbec jistý.motor totiž má základ v 1.4TDCI vykouzlená 1.6 přesněji převrtaná 1.4 a zvětšený zdvih.Čipovat tento motůreček mi nepřijde vůbec rozumné, navíc je náchyné turbo(je malé) a mazací systém je bídný a to díky nízké olejové nápni a právě časté probíhající regenerace FAP filtru jsou 100% smrt pro motor.
určitě 2,0 HDI je na výkon lepší volbou a stále zde platí objem ničím nenahradíš.
Nevím o čem píšete ,nebo komu odpovídate ,(majitel dotazu )nemá ani 2litr obsah ani nechce nic čipovat,jenom má problém s elektonikou ...a pro po proč do to mícháte motory o jiných obsahů a značek
a FAP odstranen... Se divim, ze to vubec jezdi, IMHO nejlepsi by bylo uvest do puvodniho stavu
vím o človeku co si nechal načipovat 125 kW motor asi na 160, první co mu odešlo byla poloosa a pak začla "blikat" elektronika...také nechápal čím by to mohlo být
Ten motor je výsledkem spolupráce PSA-FORD.1.4TDCI je vlastně 1.4HDI to samé platí o 1.6 až verze Euro V se trochu rozchází v konstrukci.
Motor zakladatele tohoto vlákna se stále pokouší regenerovat filtr,který v autě už není ,může mu přibývat olej v motoru vinou pronikání nafty do něj.Nic dobrého pro motor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.