Nejste přihlášen/a.
Zdravím, dnes se mi stala taková příhoda s policisty. Přijel jsem před dům ve městě, zaparkoval u krajnice, jiné auto tam nebylo. Otevřel jsem dveře, vyndal jednu nohu z auta a v tu chvíli vedle mě zastavili policisti, jeden vystoupil a chtěl po mě technický průkaz, řidičský průkaz a zelenou kartu. Jde o to, zda je v pořádku, že legitimují i člověka, kterého zřejmě ani neviděli s autem přijíždět? Díky všem za reakce
Už se těším na žhavou diskuzi o to, že Policie nemá vlastně právo na nic a že jste jim nic ukazovat neměl... Nicméně, v čem je problém? Přijel jste, vypnul motor, otevřel dveře, vyndal jednu nohu ven a v tu chvíli Vás dojelo policejní auto, které Vás mohlo sledovat x km? Vystupoval jste z místa řidiče, dalo se tedy předpokládát, že jste auto řídil. Také se mi jednou stalo a je to možná milejší možnost, než kdyby Vás předjeli a stopkou zastavili sto metrů před barákem...
Nějak jste pane zapomenul sdělit, jaký důvod pak uvedli (i zda státní, obecní), zde jen! kontrolovali. Možná skrze modré oči. Myslíte, že Policie nemůže kontrolovat? Pak viz zák. o P ČR či obecní a řidič by měl znát § 6 zák. o silničním provozu.
doplněno 29.08.11 09:37:Pardon, kdo to byl je v nadpisu. Třeba dohlíželi na silniční provoz spoza buka... Když staví namátkou na silnici, též neví, kdo to jede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.