Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej vozu neexistujicimu kupujicimu

Od: blackflamesiczi* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

pred 2 lety jsem akutne potreboval na 4 dny auto a tak jsem si koupil ford tranzit a ani jsem ho na sebe neprihlasoval (odhlaska byla na nejaky bazar) a jakmile jsem mel zpet svoje auto ze servisu tak jsem tranzita prodal s plnou moci nejakemu vietnamci s ceskou obcankou (podle DI to bylo podle rozhovoru bez problemuprotoze mel ceske obcanství) sepsaly jsme kupni smlouvu a zaplatil bez problemu.

A ted jsem se schválne poptal zmanejch na policii jak to s tim autem je jestli to dohlasil a na CKP jsem zjistil ze vuz je nepojisteny a stale v odhlasce na ten bazar a hlavne ta obcanka podle policie neexistuje.

Muzu s toho mit nejake problemy a hlavne co CKP? Me by to bylo jedno smlouvu mam penize jsem dostal takze bych byl v poho ale co na to cesky kocourkov.Jak se mam zachovat a hlavne oficialne nemuzu rict jak jsem prisel na to ze ta obcanka neexistuje

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cepagis*
hodnocení

3x

Takže posledním známým majitelem zapsaným v TP je ten, co to prodal do bazaru? Bazar to na sebe nehlásil, Vy také ne, vietnamec také ne. Takže bych se oháněl tou kupní smlouvou a neřešil bych to...

janmega*

Jaký kocourkov?

Je rozdíl mezi prodejem košile a auta s RZ. Prodej auta má své náležitosti! I demokracie má svoje předpisy. Jestli je v tom bazaru ještě sllouva na vaše jméno, tak se na to dá přijít. Mělo se to tenkrát převádět ve spolupráci s tím bazarem.

Ale nyní je to už jedno, doufal bych, že se na všechno nepřijde a byl bych jako myška. Jestli se bude CKP platit 12 tis. nebo 15.tis. je už jedno.

Čau Honza

cepagis*

Souhlasím. Ale podle tazatele je auto v "polopřevodu" (spoustě lidí se ten termín nelíbí, ale je výstižný). Důležité je, že tazatel není majitelem (auto koupil a prodal). Předpokládám, že smlouvy (kupní a následné prodejní) má...

Jako myška můžete být do doby, než nastane nějaký prů.er. Pak se začnou dít věci, kterým se nebudete stačit divit. Ono se nemusí stát moc, stačí projetí na červenou, zaznamenané kamerou, nebo náhodná kontrola na silnici. Taky bude problém s případným odhlášením z evidence, k čemuž jednou zákonitě dojde.

hodnocení

0x

Řekl bych, že ten "Kocourkov" z toho tentokrát děláte Vy.*smich*

blackflamesiczi*
hodnocení

cim te kocourkov delam, ze jsem normalne pordal auto? Na DI bych se stejne jak za tyden nedostal. A prodej aut v odhlasce je bezna praxe

cepagis*

Nevím, na základě čeho by Vám měla přijít od ČKP upomínka. Poslední známý majitel je ten, co to prodal do bazaru. Kontaktují jeho. On se ožene kupní smlouvu, kde je kupujícím bazar. Kontaktují bazar. Ten se ožene kupní smlouvou, kde budete Vy. Kontaktují Vás, Vy se oženete kupní smlouvou s vietnamcem. Kontaktují vietnamce. Zjistí že neexistuje... Ale nepředpokládám, že by zašly až tak daleko. ČKP musí také vydělat, raději půdjou po jiných a jistějších majitelích, než takto stopovat. A že OP vietnamce byla falešná, to není Váš problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]