Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstoupení od smlouvy-motocykl

Od: yamaha odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

před 10 dny jsem prodal motorku, dnes u mě kupující byl a chce po mně vrátit peníze,v motoru prý chrastí rozvodový řetěz a navíc je špatné těsnění pod hlavou,já o tom nevěděl,nicméně si myslím,že je to spotřební věc. Má kupující právo na to aby od smlouvy odstoupil nebo ne? Peníze už samozřejmě nemám a ani mu je vracet nechci,navíc mě kupující fyzicky napadl.

Děkuji za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

axlik*
hodnocení

0x

V kupní smlouvě by správně mělo být uvedeno, že kupující je seznámen se stavem vozu a kupuje ho ve stavu v jakém "stojí a běží" a prodávající si není vědom jakýchkoli skrytých závad a žádné závady nezatajil.Tímto se prodávající zbavuje jakékoli zodpovědnosti za jakékoli další poruchy a nedostatky a kupující již nemá právo od smlouvy odstoupit, pokud takovou smlouvu s tímto bodem podepíše..Pokud v kupní smlouvě máte jen uvedený motocykl, iniciály a podpisy, je dost možný, že to právo odstoupit má, protože nikde nepodepsal, že byl obeznámen se stavem stroje..

Další varianta..Pokud ve smlouvě tento bod máte a on přesto požaduje peníze a fyzicky vás napadl, tak to dál neřešte a počkejte jestli to bude chtít řešit právní cestou, můžete potom poukázat na tento bod v kupní smlouvě a sežeňte si svědky napadení, právo bude na vaší straně...

doplněno 27.08.11 18:24:

Doplňuji, že já koupil auto, kde sem musel vyměnit axiální táhlo a opravit brzdy a startér, protože jsem až později zjistil, že jsou špatný.Je to smůla kupujícího a hold u ojetiny se musí s opravami počítat.

yamaha
hodnocení

Děkuji za odpověď. Ve smlouvě mám napsaný:Stav motocyklu odpovídá počtu najetých kilometrů (42150 km) . Dovoz ze Švýcarska, při provozu v ČR lehká nehoda - pouze kosmetické vady . Rám i vidlice v pořádku. Motocykl má mírně natrhlé sedlo, poškrábanou nádrž a odřené světlo. Před 2000 km měněn olej a doplněna chladící kapalina. Prodávající prohlašuje, že si není vědom dalších závad, které by ovlivnovaly provozuschopnost motocyklu a uvádí,že jím uvedené údaje o motocyklu jsou pravdivé. Kupující prohlašuje, že je seznámen s technickým stavem motocyklu a bere stav motocyklu na vědomí.
axlik*

V tom případě jste v právu a kupující nemůže odstoupit ...

buss

že kupující je seznámen se stavem vozu a kupuje ho ve stavu v jakém "stojí a běží" a prodávající si není vědom jakýchkoli skrytých závad a žádné závady nezatajil.

Být ve smlouvě jak stojí a leží, tak je to tak zralé na náhradní díly a tomu odpovídá cena protože je vyloučena odpovědnost za vady věci. Kupující prohlídkou zjišťuje zjevné vady. Pokud vyjde později najevo vada, je třeba aby bez zbytečného odkladu na ni prodávajícího upozornil. Skrytou vadou se nazývá vada, která vyjde dodatečně najevo a zběžnou prohlídkou ji nelze odhalit a prodávající ji zatajil. Mohl by následovat znalecký posudek...prodávající se jistě urputně bude hájit, že o ní nevěděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]