Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dvě otázky.
a) Všimnul jsem si policejní hlídky s radarem - asi mě měřili. Zastaven jsem však nebyl. Jel jsem rychlostí asi 115km/h mimo obec. Byl to přehledný úsek a nestydím se za to. Zajímalo by mne, co mi může hrozit. Předpokládám, že policie může oslovit majitele vozidla. Jak se má majitel vozidla zachovat?
b) Zajímalo by mne, zdali je nějaký přísnější trest za to, když zmiňovaný přestupek bude spáchán dvakrát v brzké době za sebou.
A vy nejste majitelem vozidla s kterým jste jel? Pokud tam nemáte na fotce tvář (to se pozná až to přijde, bývá to v obálce pro majitele, nemusí vás přímo hned stavět) tak se pořád jde vymluvit na osobu blízkou.
Jinak je to bráno jako překročení rychlosti o více jak 20km/h, za což hrozí 3 body, 2500 - 5000 pokuty a při opakovaném spáchání 1 - 6 měsíců zákazu činnosti..To se pak řeší ve správním řízení...
doplněno 27.08.11 18:15: Ještě bych doplnil, že některé úseky si přímo řikají o to, aby člověk zrychlil, ale 120 na 90ce jezdím jen tam, kde jsem si jistej, že tam nikdy policajti nebyli a nebudou..Nemám na pokuty
Proč ta ironie?Já také jezdím rychleji než předpisy dovolují ale jen tam,kde to situace dovoluje. A to jezdím od roku 67 bez vlastní vinou zaviněných nehod a dosud bez tr.bodů. Ten chlapík měl prostě smůlu,jestli ho narožnili.
roboot-jezdit rychleji než ofiko mohu neznamená jezdit jako hovado...Jestliže používám mozek,a to nejen za volantem,není problém...,bohužel ti co jej nepoužívají mohou bourat a bohužel i zabíjet při 30 km rychlosti...A stirecku-institut osoby blízké je stále platnou součástí legislativy(a dlouho bude),čili v takovém případě není zjištěn přestupce a projednání přestupku je tak odloženo "ad acta"-čili pokutu nikdo platit nebude...
Osoba blízká samozřejmě platí dál, ale pokud se nikomu neprokáže vina, pokutu platí majitel vozidla, ale má to bez bodů. Já tomu říkám pokuta za neschopnost policie. Nebo může říct, že auto půjčil kamarádovi z Thajska a ať si to vymáhají po něm, pak nemusí majitel auta platit žádnou pokutu. Ale pokud ho na fotce poznají a prokážou přestupek, platí pokutu plus body.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.