Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás tu všechny,
měl bych jeden dotaz,jaká je definice skryté vady?
Koupil jsem totiž cca před 14 dny auto v jednom nejmenovaném AutobAzAru a po týdnu užívání mi odešel vstřik.
Auto má najeto 140 tis. km,rv 2004 a zdá se vcelku udržované,bazar mi poskytl na rok pojistku od f. CarLife,ale ty se cukají,že vstřik je běžně opotřebovatelná součástka a odmítají pojistku vyplatit.
S autem jsem byl v autorizovaném servisu atam si řekli cenu za vstřik 35000 bez DPH,což je v celku dost na auto za 160000 kč.
Chtěl bych to tedy zkusit uhrát na zkrytou vadu ,ale bazar se se mnou odmítá bavit.
Nějaká rada jak bych měl postupovat?
Díky za odpovědi
Vstriky u modernich dyzlu proste jsou spotrebak, podobne jako FAP, svicky u benzinu, rozvody... Zivotnost se sice ovlivni kvalitou paliva ale je konecna a nijak zvlast velka. A u tohoto bazaru bych ani reklamaci nezkousel, ztrata casu. Hlavni problem vidim v tom, ze to auto bude mit najeto minimalne 2x tolik.
Jasně, ale předpokládám, že po týdnu ježdění tazatel ujel maximálně stovky kilometrů. A aby se po té době odrovnaly vstřiky, musel by tazatel opravdu dělat psí kusy. Takže se dá předpokládat, že vstřiky byly "nalomené" už v době prodeje. což je skrytá vada. Otázka je, zda o tom bazar věděl či je to fakt shoda okolností, ale mě by to po týdnu ježdění fakt naštvalo...
Njn, je to na diskusi, ale v pripade tohodle bazaru je to stejne IMHO fuk... Ale i jinak, stav odpovida beznemu opotrebeni se bezne uvadi ve smlouve, coz znamena, ze muze vstrik odejit klidne po 10km a je to proste tim, ze se opotreboval. Neco jineho je treba praskla hlava, tam se da dokazat podle stavu vody, oleje... ze uz to bylo pred prodejem, ale vstrik se proste bezne opotrebuje nebo ucpe.
Proc by "nacate" vstriky mely byt skryta vada? Je to bezne opotrebeni stejne jako u spojky, turba a milionu dalsich mechanickych ci elektronickych veci...
Nerikam, ze by me to nenastvalo, ale pri koupi auta z bazaru bych s necim takovym asi pocital, je to uz temer 7 let stare auto.
Celkove mi prijde "institut skryte vady" u ojetych aut a motorek dost precenovany a v praxi tezko uplatnitelny.
Neni to skryta vada, ale bezne opotrebeni, zvlast pri pravdepodobnem najezdu 300 tis. km a vice, co bude IMHO real... Co to je za auto/motor? Urcite se najde levnejsi varianta opravy vstriku (pokud to neni Ford atp., kde je lepsi automaticky vymenit vsechny)
v Áčkách bych se ani neobtěžoval, tam neuspějete. Je to s prominutím jen banda s*iní, naslibují hory doly... Měl jsem vybrané auto, které mi ZDARMA měli převést na moji nejbližší pobočku. Když jsem si pro ně tedy přijel, řekli mi, že je tam nemají, že mi je můžou za 500 Kč přivézt, ale že si tak 3 hodiny počkám. Pak mi tam začali vnucovat úplně jiné auto, za 2x větší peníze, ukecávali mě tak dlouho až jsem jim dal svoje doklady aby mohli cosi sepsat. Pak jsem další hodinu čekal než se něco pohnulo, ale nakonec se ve mně probudilo cosi silného, že jsem si řekl TO TEDA NE a rozhodl jsem se nic tam nekoupit, ikdyž už jsem málem měl zaplaceno. Díky Bohu že jsem nekoupil.
Podle mě to JE skrytá vada, viz. tipcar.cz/... . Takže já bych se s nimi hádal. Spotřební materiál u auta jsou gumy, filtry, provozní kapaliny... Ne součásti motoru a motor. Oni by Vám museli prokázat, že jste vstřik zničil sám např. špatným palivem. Ale to by se muselo opírat o znalecké posudky.
doplněno 28.08.11 01:43:Otázka však je, jestli to opravdu při prodeji věděli či ne - a tím prokázat úmysl...
Krásný případ, jak výmluvně "nejmenovat" firmu!
Nicméně mohu jen souhlasit, že v Áčkách s reklamací asi neuspějete. Škoda, že jste zde nehledal informace před koupí vozidla...
neuspejete i kvuly tomu ze jezdite na jinou naftu nej je predepsana na ten tip vozu.
V manualu k vozu bude napsana nafta s primesi bioslozek do max 3-5% ale ted se do nafty pridava vic biooslozek
S tema pomerama me berte s rezervou ted jsem vstaval
Ale proste to auto je urceno na jinou naftu
zkus servisy co delaj vstrikovace a zmez i cerpadlo muze dejt i cerpadlo nacaty a piliny co jsou v systemu znici i nove vstriky .
Z autorizovanyho servisu to stejne poslou zrepasovat do nejakeho diesel servisu jako Hale nebo vten v sobeslavy atd a jestli s tim jezdis a on kape muze to udelat diru do pistu ale 35000 za vstriky je dost me na mondeo vysli na 25 bez montaze ale na 2004 ti to namontuje kazdej v dilne v normalni diagnostikou (za predpokladu ze jsou programovatelny jestli ne tak uplne kazdej) zalei na typu auta
doplněno 29.08.11 08:53:a ty kilometry jsou na muj vkus pomerne málo to vychazi na 20 000 za rok a to ja nacouvam, mozna bych zkusil jestli sedí pres autorizovanej servis, protoze neznam nikoho kdo by jezdil tak malo s autem ja mam na 2007 195 000 km
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.