Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ESP blokuje kolesa

Od: openheimer odpovědí: 13 změna:
zdravim,
mam klasicke VW rv 2002, PDcko, a mam problem s ESP. vzdy ked je motor studeny a rozbieham sa trocha razantnejsie (ziadne smykovanie alebo vysoke vytacanie motora) tak mi zablokuje predne kolesa, hlavne prave predne az zacne piskat typickym zvukom
ked sa guma smyka po asfalte. Hned vyskoci kontrolka ESP ja vyradim a dalej nie su ziadne problemy az dokedy nevypnem motor a nezhasne kontrolka.
Ked po nastartovani vypnem ESP manualne na pristrojovke tak tento problem nenastane, neviete poradit v com to je?
diagnostika nic nehlasi
dik

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wheeler*
hodnocení

0x

Pokud diagnostika nic nehlásí, tak bych možná zkusil servis ;)

Jinak si myslím, že to bude čidlo, který dává řj falešný hodnoty ..

openheimer
hodnocení

no ved v servise som bol a diagnostika ok...
ale teraz mi to uz robi vzdy ked nastartujem a nieje zohriaty motor... takze by si to mohol skusit mechanik na vlastnej kozi...
kazdopadne original 1000kč na hodinu a ze to bude tak na 3-4 hodiny... 4 litre len za zistenie zavady... dost blbe

hodnocení

0x
Já nějak nerozumím otázce. Při rozjezdu blokuje ESP kola až se smýkají. To mě nějak není jasný. Chytrá elektronika umí při prudším rozjezdu přibrzdit protáčející se kolo aby druhý zabralo víc. To jo.
openheimer
hodnocení

no prave mi je to tiez divne, tie kola zostanu uplne zaseknute, hned vyradim a prestane to... svieti zlta kontrolka ESP a uz sa to neopakuje az do momentu vypnutia a zapnutia motora - tym zhasne kontrolka a situacia sa opakuje, teda pokial to especko manualne nevypnem
To jako při akci EPS zůstanou kola úplně zabrzdený?
openheimer
hodnocení

myslim ze ano, akurat si myslim ze pri tej rychlosti a otackach by ESP este nemalo dovod zasahovat a ak ano tak vobec nie zablokovanim kolies... to je to divne na tom
wheeler*

Jak říkám, je tam čidlo, který snímá otáčky kola. Čidlo se rozbije apod. prostě zblbne a podává falešný údaje a ŘJ si z toho vyvodí, že je auto třeba ve smyku a proto zasahuje.

Mimochodem neměnilo se nebo něco nedělalo s baterkou a s brzdama?

openheimer
hodnocení

no baterka sa mi vybila niekedy v dubnu tak som ju dobijal, a tiez niekedy v tedy sa menili zadne brzdy... predne som este neriesil...
inac sa to postupne zhorsuje a deje sa to cim dalej castejsie, teraz uz v podstate stale, teraz nedavno som menil loziska vpredu, asi 1000km som na nich najazdil a zase to huci... chystam sa celu tu prednu napravu dat do poriadku ale musim tuto vadu odstranit...
myslite teda ze je to cidlo? aka je cena asi toho?
diky
wheeler*

Čidlo je otázkou pár korun .. ale modlete se ať to je to čidlo a ne řj v pytli ... ale dobrý mechanik by si s tim měl poradit ..

k2

Pokud dobre chapu otazku, tak Vam se kola blokuji pro rozjezdu ne pri jizde. To by teda znamenalo, ze je neco spatne s ASR (protiprokluz). Jestli se nepletu, tak tam jsou cidla otacek kol spolecna s ABS, takze by delalo "bordel" i ABS, coz se Vam nedeje...

openheimer
hodnocení

no aj pri rozjezdu, ale stalo sa mi to uz aj pri brzdeni motorom ked som dochadzal k semaforu, podradujem z trojky na dvojku a rana jak z dela a ja zbrzdeny skoro na nulu, dost nebezpecne...
deje sa to v malych rychlostiach, do tej 50 asi..
moze to byt tym cidlom? nemoze to byt zotrvacnik spojkovy? alebo naozaj to cidlo?
k2

Nevim jestl to muze byt setrvacnikem, ale nejdou tyhle stabilizacni systemy (ABS, ESP, ASR...) komplet zrusit vytazenim nejake pojistky (pojistek)?

Kouknete do nejake prirucky nebo pojistkovnic(e), tak by sel vyloucit nejen setrvacnik ale obecne "mechanicke" zavady...

Navic poruchu cidel by mela hlasit kontrolka ABS (po startu by nezhasla)

Ale nevim, nerozumim tomu, vsechno je to jen teorie na zaklade funkce a cinnosti tehle systemu.

openheimer
hodnocení

a hlavne to neni prudky rozjezd, je to trocha rychlejsi, kola by sa normalne nepretacali a ESP nezasahovalo, mozno to ani ESP nerobi, akurat mi vzdy potom ta kontrolka vyskoci a uz sa to nedeje preto sa domnievam ze je to ESPeckom...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]