Nejste přihlášen/a.
víte jak se to říká? půjčky čertu patří moje rada raději naspořit a potom koupit, někdy se může stát že splacíte půčku a auto už nemáte
"Jen" sto hadrů?
Až Vás vyhodí z práce... až si ošklivě zlomíte nohu a budete dlouhodobě na nemocenské... až přijde přítelkyně s tím, že je těhotná... tak už to "jen" sto tisíc nebude.
Alespoň část bych si nejdřív naspořila. Půjčila bych si maximálně tolik, kolik bych mohla utržit v případě katastrofy z rychlého prodeje toho auta.
Je i druhá možnost, pracovat pár měsíců o fest více, než byste normálně chtěl, hned budou peníze našetřeny rychleji a pracovní záhul se krátkodobě dá přežít celkem bez újmy.
Jo, kolik už bylo těch, kteří neplánovali a jsou (ne)šťastnými otci.
Podělat se může plno věcí. Ale jestli jste již rozhodnutý a veškerá rozumná varování hodláte odvracet s tím, že Vám se to stát nemůže, tak to řekněte rovnou a my nebudeme plýtvat časem
nechápu , proč české socky s holým zadkem chtějí mít hned vše
nikdo ti žádnou půjčku nedá protože není záruka že jí splatíš
z první výplaty si kup si sluchátka a posluchej pískot turba na youtube
Ulož si kontakt na mě. Budeš mě brzy potřebovat. Proč? Domlouvám dlužníkům podmínky u exekutorů, či sepisuji návrhy na oddlužení. Jsi jasný adept. Víš co tady takových bláznů, jako jsi Ty, mám? Začínají svůj samostatný život ve dvaceti letech menším či větším finančním průšvihem. Poslechni zkušenější. Kup feldu a ty sluchátka.
Záleží na tobě... Taky jsem teď dostudoval a našel si dobrou práci, ale půjčku na auto bych si nikdy nevzal. Také si chci koupit auto, ale až na jaře... kdy budu mít našetřený své peníze. Půjčíš si 100K a zaplatíš kolik + 30-40K? To bych radši půl roku počkal, než abych kvůli tomu, že chci to auto hned platil takový peníze navíc. Jen můj názor. Jedině kdyby ti půjčil někdo z rodiny, kde nebudou vysoké úroky nebo žádné. Ale pokud to tu dobu než našetříš vydržíš, tak radši počkej.
Chtěl si názor, tak jsem ti napsal, jak to vidím já. Už se rozhodni sám, jestli je pro tebe lepší radši dlouho splácet a mít auto, - jak napsal nahoře mezitím ho třeba nabouráš, koupíš nové a pořád budeš muset splácet... Když peníze nemám tak nekupuji, bez auta určitě vydržíš. Mezitím si můžeš koupit nějakou starou j*bku.
Ahoj, doporucuju taky nejdřív nasetrit a potom auto koupit, popr minimálně nasetrit 50% ceny vozu,ale spis vice a zbytek pujcit. Píšeš ze nějakou dobu ti bude trvat na auto nasetrit tak pocitej s tím ze ještě delší dobu ti bude trvat auto splatit. Ono kupovat auto za 100 000 kterému cena bude klesat každý rokem a ještě to splácet není úplně ideální. Muze se stát ze budeš potřebovat nutne peníze a peníze z prodeje auta ti nepokryjou ani zbývající uver který budeš muset doplatit.
Blbé je, že cena auta celkem rychle padá. Ale je fakt, že kdyby se něco potento, tak se auto prodá a vyrovná se dluh. Někdo si na auto šetří a někdo šetří tím způsobem, že si půjčí, protože jinak šetřit neumí. A takových lidí je hafo. A dnes, když není člověk blb, tak si vyhledá dobré podmínky pro půjčku. Já myslím, že pokavad se nepřeplatí moc, tak není moc co řešit. Něco jiného je, vzít si větší půjču na luxusní dovču a kdyby se něco potento, tak už není dluh čím smáznout.
Ještě nemáš práci, ještě nevíš, jak budeš vycházet s penězi a už si půjčuješ. Tomu se říká porcování medvěda, co ještě běhá po lese.
Pokud máš doma servis - mamahotel a rodina tě podrží, pokud přijdeš třeba o práci, nebo přijde nemoc, úraz, tak se půjčka dá, ale samozřejmě ideálně v rodině.
Pokud jsi ale sám za sebe, tak to riziko za to nestojí. Za 75 koupíš auto staré 15 let s najetými 300 000km a víc. To není problém, ty motory to zvládají. Hned po koupi rozvody 7000 v levném servise, plus brzdy a nutnosti to míň jak 15 000 nebude hned první týden. Pak když na to dojde, tak spojka dvojhmota 12 000, turbo kolem 10 000, hydroštely 8000. S 1,9 celkem vysoké povinné ručení. Chci tím říct, že opravy běžně stojí částky, za které jiný koupí celé první auto. Jasně, že je to jiné poježdění, ale jako první auto v 18 se v něm dá i dobře zabít (Ne, že by to nešlo i ve slabším autě). Navíc je u tohoto auta nutnost mít známého zkušeného profíka mechanika a ne měniče dílů, jinak všechny opravy budou stát 2x tolik a s autem stále něco bude.
Zachvílivyučenče - proč se ptáš, když nechceš radu, ale souhlas.
Napiš do Souhlaste.cz ne Poradte.cz.
Moje zkušenost je taková, že že na cca 5 nespolehlivých měničů součástek vychází jeden, kterému se to auto dá svěřit bez toho, abych jel opravu za pár dní reklamovat. Tak věřme, že ty budeš hned po vyučení ten šestý.
tomkk@. ty myslíš ojebávače co koupí čínský šit ale dají cenu za origoš? No tak možná to má chlapík takhle vymyšlený - jak rychle splatí půjčku a blbci mu tady vysvětlujeme, že to není to správné, ona dnešní mládež se řídí pravidly volného trhu, když tě neošulím já, tak tě ošulí někdo jinej, tak jaképak zábrany...
Hele víš co. Kup si feldu 1.3. Pojízdnout není problém koupit do 10tis a když jsi ten autotronik, tak jí i za pár peněz dokážeš držet při životě.
Až si něco našetříš, tak si koupíš lepší.
Vůbec nechápu, proč je v dnešní době "moderní" půjčovat si peníze na koníčky. Já, když si před skoro 20ti lety kupoval své první auto Škoda 120, tak jsem si na něj ušetřil. Vůbec mě nenapadlo se zadlužovat. I když i tato možnost tu tenkrát byla.
Tak si na něj vydělej a pak kup. Není to nic složitého.
Nebuď měkký klidně si vem půjčku, ale 100 litrů je málo, banka ti nepůjčí tak zkus nějaké rychlé prachy, kup pořádnej bourák a pokud se zabiješ, budou nahranýýýýýýýýýýýýýýý, mladý a piclý oslněni turbem, no ja netušil, že automechanik je autotronik...to jsou věci. Hele a nepálíš trávu - na to že by si měl už 18 tak mi připadáš dost sjetej...
Jasně. Přece nejlíp se začíná s holou prdelí a dluhy...vůbec bych neváhal - pujčte si na vánoce dnes, platit budete po novém roce, jeďte na dovolenou s půjčkou hned, platit budete až se vrátíte...
Určitě si vezmi půjčku a neber jen sto hadrů, ale tak 300. Však to nějak dopadne. Ty sem píšeš dotaz, ale nechceš slyšet radu, chceš slyšet, že na to máš. Tak jo, třeba ti to vyjde, ale docela bych se vsadil, že s tvoji povahou NE. Tak nějak mám pocit, že auto nepotřebuješ, ale jenom chceš. Na tom bych neviděl zas tak nic špatného, také si kupuji věci které chci a možná ani nepotřebuji, ale musíš sakra vědět, že to zvládneš na 1000 procent - ne na 100, ale na 1000. Já jsem zapaltil na leasingy a kdejaké půjčky pro firmu desítky milionů, ale vždycky jsem si půjčoval až když jsem věděl, že na to mám. Když jsem kupoval auto za šest mega, věděl jsem, že i když nevydělá ani korunu, zaplatím to z jiných příjmů. Vždycky jsem musel vědět, že mám rezervu a NIKDY jsem neměl finanční problémy. Nikdy jsem neměl za 27 roků podnikání problémy něco zaplatit, ale NIKDY jsem se k tomu nestavěl tak jako ty. Nezlob se, ale děláš na mě dojem sice suveréního, ale nedospělého člověka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.