Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár dny jsem prodával Octavii TDI. Pán, který uvedl že je vyučený automechanik, si pro auto přijel a po zběžné prohlídce vozu (kdy se podíval pouze do interiéru a ani pod kapotu nenahlédl) a po asi 20km zkušební jízdě podepsal kupní smlouvu, zaplatil a s vozem odjel. Druhý den ráno mi napsal, že s vozem jsou velké problémy... Že vůz byl bouraný, že hučí hydroštely... Chci se zeptat, jak se k věci stavět - dle mého byla prohlídka vozu zanetbána a uspěchána, ikdyž ve smlouvě podepsal, že se pečlivě seznámil se stavem vozu. Díky za rady.
Prohlídka byla asi opravdu velmi zanedbána, ovšem pokud máte podpis kupujícího, že se pečlivě seznámil se stavem vozu, závady budou pravděpodobně problémem kupujícího!
Mrknout do historie, už řešeno. Na jedné straně smlouva, to co se do ní uvedlo (popř. zamlčelo), pak přebírání vozidla, zda případnou poruchu šlo zjistit a zda skutečně byly. Nijak to nevyvracíte. Takže vy se budete ohánět smlouvou, způsobem převzetí, kupec pak že udělal řádnou prohlídku a něco zjistil co jste zamlčel. Má na to šest měsíců. Bourané se zběžnou prohlídkou nemusí zjistit. A teď se budete dohadovat, popř. přes právníky. Jsou filutové, co vadu kterou neuvedete přehlédnou a pak požadují slevu. Vemte auto zpět.
buss-"...vemte auto zpět..." může taky znamenat,že kupující pán(mechanik) mohl cestou domů "dáváním čočky" autu "načít" turbo,"načít" naftový čerpadlo(nalitím nějakého sajrajtu místo nafty) a tak by se nechalo pokračovat...Asi by těžko kdokoli normální jen tak půjčil auto někomu cizímu-dělěj si s ním co chceš,a za týden si jej vzal zpět(a to všechno grátis,jakoby za zálohu-kupní cenu auta)...V případě skryté vady-právě například tvrzení o beznehodovosti(ačkoli auto bylo za držení majitele havarováno) je věc jiná,ale takhle...?! Pán(mechanik) neslyšel "cvakání" při zkušební jízdě...,a další...Osobně,když prodávám kárku(a že jsem jich již desítky prodal-něco jsem se jich natahal)-i trvám na řádné prohlídce,včetně diagnostiky,zvedáku atd.(já sice vím,že je auto v poho-ale chci,aby to věděl a viděl i kupující)...Pokud ale kupující ke koupi přistupuje takovým stylem(jak se asi choval k autu,když ho řídil?)-byl bych,slušně řečeno,velmi zdrženlivý...
Díky za názory Jak píše erikch - vzít kupce do servisu, postavit před něj auto na zvedák a nechat ho prolézt vše a prohlédnout... On se na to může podívat, ale v zápětí to klidně popře... Ve smlouvě je dáno, že se pečlivě seznámil se stavem vozu, což podepsal. On se to snaží uhrát na skrytou vadu - tohle přece není skrytá vada. Zvuk motoru slyšel - to, že jsou to hydroštely já nevím - nejsem mechanik, jestli bylo auto bourané - za mého používání se to nestalo a historii dokázat nemůžu bez servisky. Dle mého pán zjistil, že zanetbal prohlídku a snaží se z toho vytřískat aspoň něco...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.