Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem na palubní desce je kontrolka připoutání jak udělám aby mi pípala když nebudu připoután? když nejsem připoutan tak se nerozsviti a ani nevydává zvuk děkuji
Má ji takto zapojenou na Favoritu (tam je také). Na cívce pásů mám spínač a když se pás vymotá a připoutám se, tak na cívce tím vymotáním ubyde a sepne mikrospínač. Mikrospínač mám zapojen na kostru, takže vedu jeden drát.
Mimochodem vedle ní je kontrolka sytiče a na krajích jsou kontrolky ABS a airbagu. Ty by se dali taktéž zapojit, pokud už nejsou. Pro inspiraci ABS mám zapojené jako kontrolku zapnutí sahary (ventilátoru na chladiči motoru).
Někdy se až divím, jak je Favorit nadčasový auto. Díky za tip na kontrolku sahary. Jinak když dojedu někde nějakou kolonu tak pozoruju teplotu motoru a když se začne ručka zvedat do vrchní poloviny pole tak spínačem zapnu ventilátor ručně. Sice mám na chladiči nový spínač, ale zbytečně dlouho zapíná a drží motor při vysoké teplotě.
Zatím jsem se setkal jen s tím že senzor zapnutých pásů u řidiče ve Felicii byl vždy v zámku pásů. U cívky jsem ho niky neviděl. Pod sedačkou je konektor, tak mrkni jestli není rozpojený, když to nesignalizuje. Pokud bude chyba v samotném zámku tak ten se senzorem stojí kolem 500Kč
doplněno 21.08.11 23:12:Gumidku, mám dojem, že do "filcek" se to montovalo od 98 roku. Pokud to na vrákáči budeš demontovat, tak otestuj jestli tam půjde zacvaknout pás z tvého vozu. Pokud by to nešlo musel bys vzít i celý pás.
ono u víceméně všech novějších(cca.8mi leté a mladší)je to všude-některé kárky se navíc ani nerozjedou...(tenkrát s tím přišel SAAB)-ale zcela jednoduše lze obejít zapnutím pásu a pak až si sednout...
Cajti maj v Oktávávch konektor od pásu aby tam měli co zacvaknout. Si říkám že je to ale nespravedlivý, že my se musíme poutat a pro ně zákony fyziky neplatí.
Njn, ale to povazuju za extremni snizeni komfortu. Ne ze bych jezdil nepripoutany a nejsem ani tak blbej, abych na to bez kontrolky zapominal, ale kdyz chci vyjet z garaze abych vytahnul sekacku nebo popojet po zahrade, opravdu se nepoutam. Navic pri slozitejsich manevrech, treba parkovani, taky tusim nemusi byt ridic pripoutan.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.