Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoda Felicia - jaké EURO?

Od: sonyflash odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jaká je EURO norma u felicie 1999,když má i katalizátor...děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

99 by měla splňovat Euro II.

doplněno 20.08.11 22:41:

Jaké Euro jste čekal v roce 99?

Ještě mrkněte to TP a dle tabulky můžete porovnat. simcar.cz/...

toplinks.cz/...

sonyflash
hodnocení

I když tam je katalizátor?

gumidek*

I když tam je katalizátor?

Právě, že tam ten katalizátor je, tak je ta euro norma 1 nebo 2. To že je to EURO2 řeší u poslední Felicie motor MPi (vícebodové nepřímé vstřiky). Bez katalizátoru je jen karburátorový motor a tam je EURO0 (Favorit do r.v. 1992)

erikch*

jen tak v souvislosti s tématem-málo známý je fakt,že má auto katík,ještě neznamená,že bude plnit alespoň Euro I...-to je informace přímo od vedoucího techniků z "Výzkumáku" na Chodovci v Praze...

gumidek*

Pokud je katík neřízený (není u svodů lambda sonda), tak ano. Pak plní EURO0. Ale kolik aut to takto má...

Ze škodovek to myslím takto měl Favorit 135LE Ekotronic 92 nebo Green line (už přesně nevím).

Jinak dobrá připomínka. *palec*

erikch*

narazil jsem na to při přihlašování(přestavbě-ta výjde levněji,včetně koupě CZ dokladů) Renaultu Espace 2.2i rok 93...To auto mělo normálně(již tehdy standardně,třícestný kat s lambdou),to fyzické -dotažené ze SRN,oproti tomu v CZ dokladech o rok mladších,čili 94, byla i přes identický motor-včetně typu(a stejného katu a lambdy),malinko odlišná užitečná hmotnost(tím i celková)a jejda Euro 0-podle těch jejich tabulek...Čučel jsem tam na něj jak puding v zatáčce-to by mě předtím vůbec nenapadlo...*zed* Nicméně se to vyřešilo podle auta a ne dokladů(z logiky jezdí auto a ne doklady)-ale vcelku mi to utkvělo,navíc mi onen vedoucí vysvětlil "zákonitosti" z pohledu legislativy(trošku odlišné oproti logice věci)...Paradoxně to je i obráceně-auto jen s katem(bez lambdy-třeba Kadett GSi)může plnit Euro I,oproti oné lambdě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]