Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nemá někdo tušení, jak tento pružný kousek plechu dostanu do zářezu na hadici? Na přední nápravě, jsem neměl problém. Vzal jsem si kus tyče a pákou o tlumič jsem to tam vpohodě natlačil. Dělám to teď vzadu a nemá si tu tyč o co opřít.
Dvojice hadic je na jednom držáku ze spodu a jednotlivé držáky na L a P straně jsou ze shora na nápravě. Úchyty končily vždy ve svislé poloze (asi bylo předmontované z výroby a pak tam teprve daly osazenou nápravu).
Jedná se o vůz Škoda Favorit 135L (bez zátěžového regulátoru - není to pick up,praktik,van plus).
To se běžně ty držáky namlátí kladivem? Nebo jak to dělají servisy, když se mění zadní brzdové hadice?
Použít kladívko a cit. Pokud se špatně dostaneme kladívkem, lze na "prodloužení" použít kousek kulatiny, kterou o plíšek opřeme, v nouzi používám otočený majzlík. Plíšek rukou nasadíme do zářezu a jemně doklepeme do správné polohy.
Kuš, Hope. Tohle je řemeslo braň se.
Né vážně stačí očistit ten spodní díl kam se prostrčí hadice a pak jen sikovkama., jednou čelistí za ten zajišťovací plech a druhou za "holendr" hadice. Žádné násilnosti.
doplněno 19.08.11 20:54:malinko máznot vazelinou ať to lépe klouzne. Když se to dělá s citem , holendr se nepoškodí. Mužete si tam dát klidně i kousek plechu (mezi holendr a čelist) pokud jsi nejste jistý.
Sikovkama se tam nedostanu. Je to L návarek s dvěma dírama na hadice a sikovky tam prostě nedám... K těm jednotlivým na nápravě ano, ale v půlce mi to vždy zůstane a nejde dál. Nemám ty podložky ve svěráku víc sploštit, aby tak nepružily a šli dobře nasunout a nepadaly? Mlátit kladivem se docela bojím. Aby to pak neteklo...
Are, toto pořekadlo neznám, ale správné menší "domlouvátko" je občas nade vše.
A když bylo kladivo i v základní sadě servisních nástrojů a přístrojů (hned vedle osciloskopu) ve společné dodávce k sálovému počítači...
A viděl jsi film Armagedon, jak ten rusák říká"ruskaja těéchnika, americkaja těéchnika" a opravuje raketu dle tvého gusta.
Někdy se ten "malatok" hodí, ale většinou při demontáži.
doplněno 19.08.11 21:46:Jo jinak se taky kladivu říká "ruský klíč".
...stejně je to tchaiwan...
Většinou se domlouvadlo hodí při demontáži, souhlas. Ale domlouvátko i k montáži, samozřejmě jinak dimenzovaný nástroj...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.