Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneumatiky s ocelovým kordem

Od: leskaf odpovědí: 5 změna:

Mám na voze obuty pneu Marix steel. Jednu pneu jsem poškodil. Mohu na zadní osu namontovat pneu jiné¨ho výrobce a jiné konstrukce?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

1x

Dobrý den, na jedné nápravě by měly být použity pouze stejné pneumatiky. Na různých nápravách lze používat různé pneumatiky. Pokud tedy máte špatnou pneumatiku na zadní nápravě, musíte sehnat totožnou +- stejně sjetou, nebo koupit 2 nové stejné.

ar*
hodnocení

0x

Jak už bylo řečeno na jedné nápravě musí být stejné gumy. Pokud máte na steel (stahl) tak jinou konstrukci nelze.

kecal
hodnocení

0x

kdysi bylo v televizi,že expert měl na jedné nápravě jednu gumu diagonální a druhou radialní.V zatáčce se mu daigonální vyzula a expert šel pod kytky.Raději dávám obě gumy nachlup stejné.

jirkamatapat*

No kecale,to jsi mne skoro rozesmál s tím JPP(jedna paní povídala).Příčinou té nehody,jestli se skutečně stala,zcela určitě nemohla být v zatáčce vyzutá pneumatika.Ale jinak platí,že na jedné nápravě musí být konstrukčně stejné gumy.

kecal

to jsi takový odborník nebo jen chceš být chytrý.Jasně tam tenkrát říkali,že se vyzula z toho důvody,co jsem uváděl.I když je jasné,že někteří redaktoři jsou iq tykve.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]