Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klima Mondeo - chladí jen chvíli

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Mám v MOndeu automatickou klimatizaci. Když jí zapnu, tak chladí dobře, ale po chvíli už fouká jen teplý vlhký vzduch. Tak jí vypnu a po malé přestávce zase chvíli chladí. V čem je závada? Nebude to málo chladiva?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Dobrý den, je to možné... Zajeďte si do servisu, ať vám to změří. Pokud už jezdíte na "jednu dávku" delší dobu, musí se doplnit. Ono je dobré čas od času vytáhnout ze systému zbytek chladiva, vyčistit a zase naplnit. Servis to jistí...*palec*

ar*
hodnocení

0x

Pokud by byl o malinko neší tlak. tak by to nefoukalo na začátku studené, kdyby byl tlak hodně malý tak to ani klimu nezapne. Měnit náplň v klimatizaci jen proto že je tam dlouho je nesmysl, nebo to snyd někdo dělá i u ledničky? Doplňuje se jen z důvodu úniku media, které má vždy svůj důvod. Nejprve je potřeba zjistit a odstranit příčinu úniku chladícího média.

Jen bch se zeptal co je myšleno , tím "fouká jen teplý vlhký vzduch". Plně automatická klima má čidla jak v kabině tak i při nasávání vzduchu a vyhodnocuje se teplotu. Proto nejprve "vychladí" prostor na požadovanou teplotu a pak už fouká vzduch vzduch "teplý" jako je nastavená teplota. Někdy se může zdát, že ten vzuch je teplý. Zkuste klimu nastavit na nejižší teplotu nebo stálé chlazení.

doplněno 19.08.11 19:33:

Překontrolovat jestli když klima přestane chladit, tak jestli nevypne i komresor, pak překontrolovat tlak a čidla teploty.

hodnocení

To jsem právě udělal, nastavil na LO a stejně po chvíli foukal teplý nebo normální vzduch. Snad by na toto nastavení měl foukat stále ledový, ne?

stirecek*

Měl jsem nedávno půjčené mondeo a taky po chvíli přestalo chladit, jen udržovalo, jak píše ar. Pokud jsem ale zapnul na stálé chlazení bylo vše v pořádku. Myslím, že v systému se mohl vytvořit velký tlak, proto se ti to vypíná. U svého c maxe, tříletého, jsem si nechal kapalinu před 14dny vyměnit, protože se mi zdálo, že to málo chladí, ale bylo vše v pořádku, nic nebylo ušlé, médium a olej mi teda vyměnili, ale rozdíl jsem nepoznal. Ono prý ten olej na sebe váže nečistoty a umí se to zacpat a pak to neprojde a vypne se to, tak možná by to mohl být tvůj problém. Nebo taky, jestli to někde uniklo, čerpadlo nemusí být ideálně mazané a může se přidírat. Zajeď si s tím do někam servisu a uvidíš, kolik to stojí nevím, servis mám zadara.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]