Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznám nefunkční svíčku

Od: pidgin* odpovědí: 3 změna:

Mám problémy s nastartováním křovinořezu. Chtěl bych se zeptat, jak provést kontrolu, jestli funguje svíčka. V návodu je uvedené, že se má vyšroubovat a položit na válec motoru a pak sledovat, jestli se při strartování objeví jiskra.

Když jsem to prováděl normálně venku, tak nic vidět nebylo. Když jsem to dělal potmě v garáži, tak byla jiskra vidět. Chci se zeptat, jestli se tam ta jiskra nemohla dostat z elektriky (z gumy co se nasazuje na svíčku).

Jde o to, že mám na tu svíčku trochu podezření, protože mi předtím pomohlo, když jsem ji důkladně očistil - pak to naskočilo a motor běžel, ale měl slabší výkon a po čtvrthodině provozu už jsem to potom nenastartoval vůbec.

Moc děkuji za radu!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jiskra musí být ostrá krátka a modrá. Pokud je větší, široká, barva červená či fialová je tzv. studená a nezapálí. Venku svíčka může házet jiskru, ale při kompresi nehodí. Dávno tomu - coby student, v dílnách jsme měli tlakovou komoru na testování svíček.

Nejjednodušší test je použit svíčku náhradní.

hodnocení

2x

Pokud hází jiskru je OK. Samozřejmě odborník i podle zabarvení jiskry pozná co a jak. Občas se stává, že jiskra skočí, přesto nenastartujete. Po výměně svíčky je to OK.

Jiskra se nemohla dostat z "nemohla dostat z elektriky (z gumy co se nasazuje na svíčku). " kde by se na gumě vzala...

pidgin*
hodnocení

Nemyslel jsem samozřejmě, že by se ta jiskra vzala z gumy:). Myslel jsem z toho kabelu, který se nasazuje na svíčku. On tam totiž pravděpodobně proběhne nějaký elektrický impuls, který potom přejde do svíčky. Mám to vyzkoušené, když jsem měl starého pionýra _ když se strčil prst do fajfky, která se nasazuje na svíčku a nastartovalo se, tak to trochu koplo. Tímto způsobem se testovalo, jestli je funkční elektrika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]