Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
měl bych dotaz pro olej na SKODA OCTAVIA TDI 81KW. r.v. 2000
Dle speficikace by se zde měl používat olej: VW 502 00 , VW 505 00,VW 505 01,
Já bych nechtěl měnit olej po 10-15tis. ale až po 30tis. což znamená LONGLIFE olej 5W-30.
Je možné jej tady použít? nestane se nic motoru?
LONGLIFE olej je předčasná smrt pro motor. Olej u diesla je zcela vyčerpaný po 17tis km, u benzínu už po 14tis km. Městský provoz tento interval zkrátí až na polovinu.
Longlife oleje jsou oleje pro prodloužené výměny. Moje zkušenost mi ale říká, že použití olejů s normální výměnnou lhůtou, je pro motor daleko lepší, než prodloužené výměny.
Každý olej stárne okysličením a vzdušnou vlhkostí a také se v něm aukumulují dobou provozu nečistoty, ani nejdokonalejší olejový filtr nedokáže zachytit nejjemnější mikročástice prachu.
zalezi kolik mate nejeto km.staci lit do tdicka 5w40pd.je to pro diselsy zn skoda a wv a samzrejmne i dalsi vozy.ale pokad jste nemnel ve vasi octavce pred tim ling life olej s delsi zivotnosti je to tam celke nebezpecne lit.rikam zalezi na pocet ujetych km.nebezpecne kvuli tomu ze long life je 1 az 2 tedsi nes pdcko.a tudis tdicka to rady zerou hlavne na delsi trasy.a taky ma schopnost cistit motor.tak tedy jeslti muzu doporucit nalit 5w40 pd.long life je mozne pouzit ale pokad jste mnel jiny olej pred tim tak je to zbyzecne
Zdravím, Long life oleje jsou na houby. Je to jen na oko a pro ten pocit. Jenže znám spoustu případů, kdy témeř vždy motor odešel do věčných lovišť. I mechanici z autorizovaného servisu Renault mi říkali, že pokud chci aby auto jezdilo, tak měnit ne po 30 000 km, ale po 10 000 km. Oprava předřeného motoru se nevyplatí jak časově, tak penězi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.