Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji poradit - převod auta

Od: kalafuna* odpovědí: 9 změna:

Mám staršího pěkného Favorita /málo najeto/. Nyní bych jej chtěla dát vnukovi, aby s ním mohl zatím jezdit do práce*slunce*, než bude mít na koupi jiného vozu. Jak to mám udělat, abychom nemuseli zaplatit ekologickou dan 10 tis. Bydlí v jiném kraji než já. Auto mám v současné době odhlášené. Může mi někdo poradit. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

ano, od ekodaně je osVobozen držitel průkazky ZTP, dědic nebo manžel v rámci vypořádání společného jmění manželů...přihlaště auto ma osobu s průkazkou ZTP.,pak odhlaštE na vnuka a on přihlásí na sebe bez ekodaNĚ

doplněno 14.08.11 15:20:

STAČÍ MÍT NĚKOHO SE ztp PRŮKAZKOU A JEHO PÍSMENOU PLNOU MOC, EVIDENČNÍ KONTROLU NA JEHO JMÉNO, ZELENOU KARTU Z POJIŠŤOVNY

erikch*
hodnocení

0x

pokud nemáte nikoho se ZTP,jednoduše si sepište kupní smlouvu dle Obč.zákona a auto neodhlašujte(nepřeregistrovávejte),nebude vás to stát ani "ká",ale zároveň byste byl případně krytý-kdyby vnuk náhodou udělal nějakou "skopičinu..." Zároveň si i ponechte uzavřené povinné-určitě máte mnohem menší sazbu než on...(pokud mu tedy dostatečně důvěřujete a "neřešíte" bonusy...)

hodnocení

0x

Kalafuno, Pokud si vnuk opravdu zaslouží Vašeho pěkného Favorita, tak mu ho dejte ať ho dojezdí bez přepisu.

Buďto ihned, nebo od konce pojištění si vnuk uzavře jiné a bude to OK.

buss
hodnocení

0x

Pěkný Favorit a odhlášený... jak odhlášený? Depozito, vyřazen z evidence?

kalafuna*
hodnocení

*palec*Jedná se o dočasné vyřazení, tzn. vrátila jsem SPZ a nemusím platit povinné ručení. Nyní jezdím jiným vozem.

buss

No a co ho třeba nahlásit jako provozovatele? Poptejte se na správním úřadě, na to je je platíme.

cyril*

Pokud by neměl platit ekodaň, tak jej nahlásit jedině jako provozovatele lunaparku! *ee*

cyrile, zdravím sousede, máte pravdu, změna provozovatele je za ekopoplatek, ale toto...

"Z4 - odkazovat tazatele na vyhledavače ve smyslu: "tady si to najdi" a na místa, kde problém vznikl (úřady, instituce, zaměstnavatele apd) ve smyslu: "tam se zeptej". Tazatelé nejsou hloupí, aby o této možnosti nevěděli, ale z nějakého důvodu volí Poraďte.cz, respektujme to!"

nu*

Tazatelé jsou málo asertivní, tady v anonymitě umí každý pokřikovat, jak jsou úředníci blbí a líní a jak nechtějí nic řešit, je to pohodlnější než zvednout telefon a nechat di poradit od člověka na úřadu se kterým budou následně jednat, často pak na úřad přijdou vyzbrojeni zaručenou informací z internetu, nebo z poradny typu dopravní inspektoráty atd, aby následně zjistili, že je něco jinak, nebo že jim něco chybí...

doplněno 16.08.11 10:28:

Ještě jednou zopakuji co již bylo výše napsáno, poplatek na podporu sběru a zpracování autovraků platí provozovatel, který se nechá zapsat do rigistru po 1.1.2009, nikdo další už ekodaň neplatí...proto je nutné regitrovat auto na někoho s průkazkou ZTP, ten je osvobozen ze zákona od všech poplatků spuvisejících s registrací...následně se auto přihlási na někoho dalšího, tedy na vnuka, a ten ekodaň platit nebude..ekodaň je jednorázová a platí se u jedenoho auta jen jednou...

Osobně bych to řešil následujícím způsobem...Zašel bych na úřad, nahlásil změnu provozovateler, tuto lze zapsat iu v režimu dočasného vyřazení, vnuk bude zapsán do mezikolonky technického průkazu, a velký TP i auto bych mu předal...a ať se chlapec stará...To co jsme popsal je Vaše zákonná povinnost, zda na sebe vnuk auto násoledně zaregistruje nebo nezaregistruje, je jeho věc...Zda zvolí cestu placení ekodaně, nebo jí obejde a využuje k teomu osobu ZTP je také jeho věc...Vy nemáte co registrovat.,musíte jen ze zíákona do 10 dnů nahlásit změnu provozovatele...tím to pro Vás končí...

Zatím jste se nevyjádřila, jaku cestu zvolíte,pokud jste schopna sehnat někoho s průkazkou ZTP, ze správního obvodu kde bydlíte, domluvte se s ní , předem, a pak sem napište, poradím Vám jak to udělat, aby se eko-daň platit nemusela...Pokud to bud řešit až vnuk, musí mít člověka s průkazkou TZP který bydlí ve stejném správním obvodu jako vnuk...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]