Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životnost brzdových hadic

Od: favorit* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, měl bych otázku týkající se životnosti brzdových hadic. Zajímá mě, za jak dlouho se uvnitř naruší a vytvoří zátku při použití kapaliny DOT4. Jak je to u těch levnější a jak je to u těch dražších? Mám koupené Semperit. Máte s nimi zkušenost? Budou na přední nápravě vozu Škoda Favorit. Jaké jsou vaše zkušenosti?

Předem díky za odpovědi :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

2x

Nic ve zlém, ale pokud tam dáte rakouské Sempritky a budete udržovt kapaliku v čistotě a "čerstvou" (výměna alespoň po 5 letech) tak myslím, že ty hadice Fáčko přežijí.

Při správné údržbě brzdovéo systému, hadice zpuchří dříve zvenčí než jsou naleptány zevnitř.

doplněno 13.08.11 16:53:

Každé dva roky? Tak to jste vzorný řidič. Gratuluji. To i já jsem větší lajdák a měním po třech letech. *hi*

favorit*
hodnocení

Tak to je dobré. Nedávno se mi sekl pístek a zablokoval pravé přední kolo. Příčinou byla i hadice. Problém je, že se to nedá poznat a proto jsem se ptal, kdy dochází k vnitřnímu rozpadu. Jinak měním brzdovku každý dva roky DOT4.

jirkamatapat*

Zaseknutí pístku prasátka nemá nic společného s brzdovou hadičkou,pokud je tato vpořádku.Brzdové hadičky jsou zralé na výměnu v případě,když jsou na nich patrné praskliny nebo jiné známky opotřebení.

favorit*
hodnocení

To bych netvrdil. Už mám komplet trubky a hadice včetně repase třmenů (nový pístek,manžeta,těsnění) na přední nápravě. Vše jsem si dělal sám a tu hadici jsem si rozřezal. Byla uvnitř rozblemclá. Pedálem jsem brzdovku protlačil, ale pístek už ji nevracel.

Mám nástřik podvozku a podběhů. Hadičky byly delší dobu chráněné tou barvou od podvozku. Proto to došlo až tak daleko. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]