Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

auto bez kupni smlouvy a kontaktu

Od: lukassss odpovědí: 48 změna:
zdravim, potrebuji velikanskou radu, udelal jsem nejvetsi hloupost meho zivota a nevim co ted, prodam jsem svoje bourane auto z mista jsme si placli a byli sme domluveni, ze se kontaktujem a odhlasim to auto na noveho majitele, jedine co mam je telefoni cislo a jmeno jsem zapomnel, tudiz nemam nic, mam maly a velky technicak od vozu, klic, fotky.Potrebuji radu co mam ted udelat, vim, ze nesu vsechnu zodpovednost a jsem debil, predem moc dekuji :(

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

je asi hlavně v zájmu kupujícího,aby měl i techničák(y)-jinak pokud to chtěl na díly,bude odhláška pro něj spíš "komplikací"...Takže bych mu zkusil cinknout,aby poslal,sdělil,nacionále-podle reakce v telefonu uvidíš jak na tom jsi,pokud ti bude dávat najevo jakože odhláška ne ne-jednoduše v reakci pánovi naznač,že se ti auto nejspíš "ztratilo",a ty to budeš muset jít nahlásit na PČR...-to by mělo zabrat-pokud ne,tak to tak udělej-neexistuje-li žádný doklad(kupní smlouva),navíc máš ORV a TP(malý i velký),klíče-takže pán by těžko prokazoval opak...Samozřejmě za podmínky,že by ho PČR našla-ale to už je zas z jiného soudku...

drsek*
hodnocení

0x

Příteli, pokud nebere telefon, zaslal by jsem mu sms zprávu, kde by jsem dotyčného informoval o skutečnosti, že nahlásíte vozidlo jako odcizené i s tím, že jeho telefoní číslo předáte policii ČR.

lukassss
hodnocení

0x

Mobil mi nebere, auto ma urcite na ND a predal mi pred svedkem peníze, nevím jak bych to mohl vysvetlit polici, máte nějakou radu? Napisu mu jeste poslední sms.

lukassss
hodnocení

0x

Na vyhružnou sms odpověděl usměvavým smajlíkem.

simo*
hodnocení

0x

nahlásit na PČR krádež, není kupní smlouva, a pokud není ani žádný doklad o předání peněz tak by neměl být problém(svědků si může vymyslet kolik chce), jestli máte nějakého známého policistu nebo alespoň jestli v okruhu vašich přátel nemá někdo známého, jděte se za ním poradit co a jak...

nu*

pokud si někdo s někým plácne, kupní smlouva podle o.z. byla uzavřena, má ústní formu ...

dobrak*
hodnocení

0x

Auto běž normálně na úřad odhlásit (zrušit) .Existuje možnost ,když řekneš že si auto (vrak) necháš třeba jako králikárnu ,tak nepotřebuješ doklad o ekologické likvidaci.

lukassss
hodnocení

0x

Známý u policie by byl, jen jak to vymyslet, on má k autu i klíč, jak to popíšu? nasedl ujel? :D Jinak nemám takže auto zrušit nepůjde ne?

lukassss

Značky nemám

stirecek*
hodnocení

0x

zajdi na policii a nahlaš krádež auta. velký a malý tp dáš ke skartaci a hodnotu vozu uveď nula kč. Tím pádem ho nebudou hledat, ty budeš krytý a ten kupující v podstatě taky, jestli to rozebral na díly a nejezdí. Pak odhlásíš pojistku na základě potvrzení od policie.

lukassss
hodnocení

0x

Pojistka je už odhlášena, můžeš mi prosím popsat co tam mám říct přesně? Auto bylo bourané a stálo mi přimo před barákem, nevím jak to popíšu, neumím lhát...

stirecek*

Lukáši, jaké lhaní? Víš kde je auto? Nevíš! Víš kdo je ten borec? Nevíš! Víš kdo tě očůral...nevíš a ani nemáš doklad na peníze. Vem papíry od auta, zajdi na PČR a řekni, že auto je fuč, hodnota vozu nula kč. Vypíšou papír a s tím zajdeš na DI s papírama ke skartaci a hotovka. Hlavně musíš uvézt hodnotu auta nula kč, takže ti nevznikla žádná škoda a tím pádem po nikom nikdy nebudou pátrat a celá věc je uzavřená.

Takže lhát nebudeš, jen neřekneš vše, protože důkazy nejsou. Nebo si taky představ, že až se někde někdy stane dopravní nehoda s tvým opraveným autem, navíc nepojištěným, bude to pro tebe daleko horší, nedej bože se škodou v milionech nebo zraněním. Takhle to řešil jeden známý, též prodal auto, podobně jako ty a pojízdné a z dotyčným nebyla domluva. Nemohl ani odhlásit pojistku, protože neměl značky, ale měl aspoň u sebe stále ty papíry od vozu, takže ty vlastně můžeš být rád, žes je nedal z ruky.

dobrak*
hodnocení

0x

Nebud VŮL a žádnou krádež nehlaš! Pokud neumíš lhát ,dojedeš na to.Oni taky pomáhači,(občas) nejsou žádní pitomci,abys kvůli takové pič0vině nedostal nakonec podmínku :(

hodnocení

0x

Lukáši dejte sem jeho telefon.

moto*
hodnocení

0x

Zkusil bych zadat telefonní číslo do Googlu, kupující může mít někde kontakt uveden, třeba v inzerátech a je šance jej dohledat.

K každém případě bych nedoporučoval hlásit krádež auta, jak je níže doporučováno. To je nesmysl a i riziko. Policie může auto najit a zjistit, že se veci mají jinak a zákon se obráti proti vám. Snad nahlásit ztrátu SPZ, což je pravdou. Jen bych asi hned nahlásil, jakým způsobem. Můj skromný názor je, že až do odhlášení jsou značky majetkem státu a vy jste je měl jen propůjčené.
Asi vám vynadají, více ale udělat nemohou a budete z obliga pro případné problémy. Potom lze auto i na nějaké čestné prohlášení odhlásit. V tomto případě bych si ale moc nevymýšlel, že je z něj třeba králikárna.

Problém vám nazávidím a kdo o něm čte, by si z něj měl vzít poučení.

hodnocení

0x

Lukáši. vždy se najde řešení!

lukasssss

733145790 tady je jeho cislo, dekuju moc vsem za rady, važím si toho.

jarda3*
hodnocení

0x

Lze nejak oznamit zmenu na registr, ze jsem prodal auto a nevim komu? Celkem bezna situace, system by s tim mel pocitat a v pripade problemu bude takovy zaznam prinosem...

lukassss

Takže zítra na úřad vše vysvětlit pravdivě? nebo to jít vysvětlit na policii?

peter33*

Já mám stejný problém, rešil jsem to tady a teď zkouším různé možnosti, vrakoviště (likvidace) to si prej nikdo nevezme na triko, tak bych volil řešení (čestné prohlášení, že šlo auto na ND) i když mě na dopravce řekli, že je to začarovaný kruh a ať se starám. Myslím, že na dopravce potřebujou fotku, když se chce z auta udělat králikárna atd...

jarda3*

Myslim, ze problem je v tom, ze urednici jsou z principu liny neco resit... Auto se prece muze ztratit, IMHO by melo byt zahajeno spravni rizeni, ktere casem skonci nejakym vysledkem nebo se odlozi, myslim, ze statu platime dost na to, abychom se nenechali buzerovat ale aby danovy poplatnik od uradu dostal i nejake sluzby...

nu*

úřadu nepřísluší řešit něčí blbost, a vlastnické vztahy také ne...a to ani z principu, ani mimo princip...platíš málo na to, aby stát vedl za ručičku každého idiota...napiš mi zákon, podle kterého a jak má tuto situaci úřad řešit...

erikch*

nevím odkud jste,ale tady východní čechy není problém dohnat jakože ekopotvrzení-samozřejmě to stojí "něco na pivko",ale není to problém,věc nelze dohledat,jelikož už naložením do svozového kontejneru(jezdí třeba 2x týdně)končí vše v Děčíně(Kovošrot)-prostě záleží jakou formou to chlapům na place podáte(každý se bojí případné provokace atd.)-samozřejmě věc řešit pouze osobně...Je to v podstatě jediný zela bezkonfliktní způsob řešení-proti papíru z odb.firmy prostě úřada nemůže nic brblat(a zkoušet)...Ono i jak psal jarda3 níže-ve chvíli kdy příjdete na úřad s tím,že nevíte,potřebujete poradit apod.-stáváte se "jejich obětí"-a je prostě v nás,češích,závist,neochota,arogance,ignorace apod.-zkrátka by mělo být,že úředník ochotně poradí,v mezích zákona pomůže atd-je tu kvůli těm lidem,kteří ho "obtěžují"-ne my všichni kvůli panu úředníkovi...

nu*
hodnocení

0x

jedinou možností je zjistit si údaje dotyčného podle telefonního čísla a udělat odhlášku..také existuje možnost odhlásit auto na export, stojí to cca 800,- Kč za exportní značky

moto*

Proč exportní značky? Kupující si přece nemusí odvážet po vlastní ose.

jarda3*

Navadite k podvodu? Prece musi existovat legalni reseni problemu ztraceneho auta, jdete uz do haje s napadanim lidi, kteri neco zanedbali nebo neco nevyslo jak melo, to se proste stava a melo by to mit reseni.

nu*

ale legální řešení prodávající odmítá, sám uvádí že něco zanedbal, prodal auto neví kam a neví komu...nikoho nenapadám, jen reaguji na blbé poznámky o úřadech, úřad má ze zákona vymezeny kompetence, nemůže proto řešit ani nijak legálně vyřešit skutečnost že se někdy někdo na něco kdysi vykašlal a teď přijde brečet na úřad...od toho úřady nemáme...nechtěl bych tam půl hodiny čekat ve fontě kvůli nějakému blbci, který tam přišel řešit neřešitelné...zastávám se úředník, nic víc...k čemu navádíte Vy? Rád si přečtu Vaše legální řešení...

nu*

nahlásit že se auto ztratilo? Lhát? S tím se msuí na policii, a je za to pokuta cca 50 tis. Kč...IMHO...tak co dál? Žádné ztracené auto se ve správním řízení na úřadech neřeší...

lukassss

Číslo je už nedostupné, myslím si, že sim zahodil. Nemám na něho nic. Nevím co mám dělat, je tu prosím někdo kdo by nějaké to přesnější řešení věděl? Lhát spíš nechci.

nu*

přesnější řešení , buď dotyčného vypátrat, nebo jen lhát...nechápu jaké řešení a radu očekáváte

doplněno 14.08.11 15:23:

pokud nechcete lhát, čekejte na změnu legislativy, časem bude možnost auto vyřadit "administrativně"..bez ekolikvidace

lm®
Dobrý den
promiňte ,že vstupuji do této diskuse aniž poradím,ale zaujala mne pozn. "nu" ...cituji..."čekejte na změnu legislativy, časem bude možnost auto vyřadit "administrativně"..bez ekolikvidace..."
Můžete být prosím sdílnější,to opravdu nastane?
nu*

ano, administrativně vyřazené vozidlo neztratí technickou způsobilost a bude jej možné časem opět registrvat...trvale vyřazené auto podle stávající legislativy registrovat nelze

lukassss

Spíš mě zajíme, co mě bude čekat, když zajdu na policii a vše jim vysvětlím popravdě, co a jak.?

jarda3*

Policajti jsou jeste vetsi lemplove, nez urednici (cest vyjimkam) tak Vas IMHO poslou hned do haje.. Zijem ve skvelem Kocourkove, jen co je pravda :(

nu*

na policii Váš nečeká nic, nebyl spáchán trestný čin maximálně jste se Vy dopustil přestupku že jste auto neodhlásil...

likva*
hodnocení

0x

Zajdi na úřad, nech si za 450 Kč vystavit nové značky a hned je dej do dopozitu a začni pátrat.

Pokud nic nezjistíš, tak vozidlo trvale vyřaď na změnu účelu využití.

erikch*

za ty samé kačky lze dohonit "potvrzeníů někde z kovošrotu-chce to jen na netu zagooglit nějaké šrotárny v oklí a při příležitosti cesty okolo se stavit,zaběhnout na plac a domluvit se tam s místním zřízencem(líná huba holé neštěstí)-na oněch nějakých 400,-kaček bude slyšet-napíše ti papír třeba tři čtyři dny zpětně-zkrátka před posledním svozem a tradá-nikdo už nic nikdy nedohledá(viz.výše)-s tímhle papírem na úřadě vyřadit a máš jednou provždy klid...,obzvlášt pokud si nedůveřuješ na místním oddělení PČR...Prostě přes ten papír vlak nejede(a to i kdybys na úřadě nevyřadil a jen si jej uchoval pro deklarování na vázvu ČKP,která by mohla časem dorazit)-auto neexistuje,tudíž nemůže být provozováno-nashledanou...

lukassss

A jak vyresim ty znacky na uřadě? že je nemám?

erikch*

při vyřazení už je řešit nebudeš(nedopatřením zůstaly na vraku),jsou už sešrotovaný-a nový ti k trv.vyřazení už vydávat nebudou-to je nesmysl...

Lukáši, značky neřešte, to je až to poslední!

Osobně si je nechávám a napíšu, že jsem je někam založil...

lukassss

Dobře, děkuju všem, zítra půjdu na nějakej ten vrakáč, poptám se známých seženu papír o likvidaci a ten pak na úřad.

erikch*

fajn-ale že to trvalo-v jednoduchosti je síla...*frajer*-jinak (ne zítra,ale už dnes-máme,sice velmi brzké,ale už pondělní ráno)...tak at se zadaří s tím papírem...taky na noční?

lukassss

Aha, jsem si ani neuvědomil :D nene, dnes na odpolední, jdu spát :) mějte se

nu*

to je posun v myšlení, ale psal jsi že ty chceš nějaké lepší řešení, abys nemusel lhát...a na vrakáči nic neseženeš, všichni se bojí o licenci...

erikch*

nu-ale no tak-když nevím jak to v praxi funguje,tak to nekomentuji...nikde lhát nebude-prostě potřebuje papír-ten za nějaký "bakšiš" dostane(bez jakékoli hrozby pro kteroukoli stranu- a nikdo nikdy již zpětně po pár dnech nic nezjistí-i kdyby se snažil sebevíc)-v tavenině v peci těžko kdo zjistí z čeho všeho se ona tavenina skládá-prostě se tam nacpe slisovaný kvádr šrotu a tradá...

jarda3*

Jediny problem ale je, jak jsem pochopil, ze tazatel nevi, co se s autem stalo... Pokud nedejboze jezdi, asi se pak bude stavajici majitel divit, ze jezdi v roztavenem aute a ekolikvidatori muzou mit taky prus... U nas chteji aspon vyriznuty VIN a stitky, pak je to likvidace nekompletniho vraku za 1-2 litry a je to OK.

erikch*

myslím si,že majitel asi není takový "frajer",aby jezdil i bez malýho(ORV),který má společně s TP tazatel...Takže těžko to bude jezdit na svou původní identitu-bez dokladů,že...?! Tam je spíš zcela evidentní,že ta bouračka skončila na díly a dotyčný(kupující)ani nechce řešit žádné doklady(divné,že)-poněvadž to není na něm,ale zatím pořád na prodejci(tazateli)...,prostě to jen nějak dotáhnout(trv.vyřadit)a je klid...

holmes
hodnocení

0x

lukassss - jak jsi to vyřešil? Podařilo se ti spojit s tím člověkem, kterému jsi auto prodal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]