Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na dědictví vozidla a jeho převod?

Od: taalla® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

měla bych dotaz ohledně převodu vozidla nabitého z dědictví. Po bratrovy sem zdědila starší vozidlo kde je ekologický poplatek 5 000 Kč. Vím že při dědictví se poplatek neplatí, ale ráda bych nechala vozidlo zaregistrovat na manžela protože já nikdy ŘP nevlastnila a manžel by měl o mnoho levnější pojistku, než kdyby bylo vozidlo psáno na mě. Otázka tedy zní jak přepsat vozidlo z dědictví rovnou na manžela tak aby se ekologický poplatek neplatil? Můžu na úřadě tvrdit že jsme auto nabyli jako společné jmění manželů a tím pádem jsme od poplatku osvobozeni oba i když dědic jsem jen já sama?

Děkuji za odpověď.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

proč to neudělat jednoduše a komlikujte si život?

Nechte to napsat na sebe a je hotovo...

doplněno 11.08.11 18:53:

dojděte na evidenci vozidla, tam poradí,

nahlásíte sebe jako majitelku a manžela jako provozovatele.

Jsou pojištovny, které započtou bonus od manžela...

hodnocení

protože manžel má 50% slevu na poviné ručení a protože vše okolo auta je manželovo věc.

erikch*

pojistníkem může být kdokoli svéprávný a zletilý,aníž by musel mít s vozidlem,případně s majitelem a provozovatelem cokoli společného...takže obrazně řečeno pojistit auto může paní Vomáčková z Horní Dolní,kterou jste v životě neviděli...

buss
hodnocení

0x

Aby se nehradil převod, tak se předkládá, že je to dědictví. Pojistit si to, vám může sám.

hodnocení

takže auto mám přihlásit na sebe a pojistku uzavřít na manžela? a nemusím řešit něco jako vlastník / provozovatel. Jestli neni na závadu když vlastníkem vozidla budu já a v pojistce bude jako vlastnik manžel.

erikch*

taalla-ještě jednou-pojistku(povinné-nejen)může uzavřít kdokoli na jakékoli auto...,jasné...?

stirecek*

už vám to psal Milan, auto necháte napsat na sebe a nebudete platit eko a pojistku může platit kdokoliv, ve vašem případě ideálně manžel jako provozovatel.

11.08.11 21:42
hodnocení

Děkuji.

stirecek*

Mně nemusíte, ale těm nahoře;)

stírečku, Vám taky je třeba poděkovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]