Nejste přihlášen/a.
Zdravím,po čištění karburátoru mám pocit jako kdyby se motor při razantnějším přidání plynu trošičku dusil,není to nic hroznýho a po chvíli se motor normálně rozjede,ale když rychle prošlápnu plyn tak to párkrát lehce zacuká a má snahu se dusit,tak po 2 sekundách se normálně rozjede,někdy mám pocit že to dělá i při jízdě třeba do kopce když musí být plyn více stlačený,taky takové lehké cukání...karburátor čistím tak v ročních intervalech,pokaždé jsem to dělal sám a nikdy nebyl problém,jinde problém asi nebude,rozdělovač promazaný,nový palec,seřízený předstih(odborně),ventilové vůle seřízené před 1500 kilometry,téměř nové zapalovací kabely i svíčky,nový olej(i když s tím to mít souvilslost určitě nemůže)palivové čerpadlo čištěné před půl rokem a ještě mám na palivové hadičce přídavný filtřík,taktéž skoro nový
Studoval jsem i knížku od Andrta ale nemůžu na to přijít,nic z popisovaných závad tam to nepřipomíná
U Favorita mi to dělalo taky. Zjistil jsem, že jsem moc utáhl karburátor k té gumové podložce, co je mezi karburátorem a sáním (mimochodem byla nová) a tak jsem zablokoval klapku 2. stupně, která se otevírá podtlakem (karburátor Lekr Jikov). Guma se prostě moc našpulila :D. Při rychlém přidání plynu 1.stupeň, který jsem otevřel pedálem plynu, nestačil a tak se motor dusil. Když mi pak odešla i akcelerační pumpička, tak po její výměně je vše OK. U mě se projevila tak, že benzín tekl po táhlu akcelerační pumpičky ven. Stačilo párkrát šlapat na plyn a bylo mokro.
Zkontroluj tu AC pumpičku, jestli otevírají klapky a jestli je i dobrý tlak benzínu (jestli stíhá benzínová pumpa dodávat do karbecu dostatečné množství).
Tak mě se určitě oba stupně otvírají,to jsem zkoušel,prostě to dělá jen když prudko dupnu na plyn tak prostě chvíli trvá než se motor rozběhne,pak už běží normálně,a nebo třeba při jízdě do kopce když je plyn u podlahy tak to skoro neznatelně pocukává,a jakoby to má snahu se trochu dusit,ale nic vážnýho,každopádně jde to poznat...tu akceleračku ještě zkontroluji,ale myslím že tím to taky nebude,kolem je úplně sucho,žádné známky po unikání benzinu a když jsem měl sundaný to víčko tak membrána se taky nějaká potrhaná nezdála,ale každopádně to ještě projdu
Takový věci jako těsnění nakupuji na každé čištění nové,tím by to taky nemělo být,napadá mě prostě že se při čištění někde urval kus nějakýho usazenýho zmetku z benzinu a něco to tam zacpalo,projdu to ještě jednou a pokud to nepomůže tak znovu rozdělat a vyčistit
No vidíš to,to mě nenapadlo s tím čerpadlem,ale zvláštní by bylo že by to začalo přesně po čištění karburátoru,ale každopádně jak se dá změřit tlak paliva z čerpadla,tohle jsem nikdy neměl zapotřebí dělat tak vážně nevím,na palivovém čerpadle jsem čas od času akorát vyměnil to sítko,jinak to byl vždy absolutně bezúdržbový díl a nebyl nikdy problém
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.