Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk výfuku a STK

Od: olaf71* odpovědí: 9 změna:

změnil se mi zvuk výfuku, je mírně hlučnější,ale díra v něm není. vypadá to, že se uvolnila nějaké přepážka v zadním díle. může to mít vliv na možnost neuspění na STK?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

0x

Dobrý den něco podobného jsem řešil vloni. Na jedné stanici mě rovnou vyhodili, když slyšeli, že má výfuk divný zvuk. Naštěstí to bylo hned před měřením emisí i kontrolou takže mi vrátili peníze. Díru jsem ve výfuku nikde neměl, jemom se mi uvolnilo zavěšení prostředního dílu a ve spoji trochu utíkaly spaliny. Při volnoběhu motoru se podívejte, zda nikde pod autem neunikají spaliny a zkuste i trochu ucpat otvor ve výfuku, jestli se nikde neukází ve spojích pod autem. a spaliny nadále budou mít snahu utíkat pouze zezadu z výfuku. Pokud nebudou nikde unikat, neměl by být problém. Já jsem závěs výfuku opravil zajel na jinou STK a bez problémů s výfukem.

erikch*

tlak výfukových plynů,a tím i případný únik,zjistíme zcela jednoduše "ucpáním" dlaní koncovky...Po chvilce nepůjde dost dobře udržet(samozřejme s ohledem na motorizaci)...Pokud není prasklina,netěsnost-ale "pouze" uvolněná přepážka apod.zkusil bych se s technikem na emisích vklidu domluvit,že výfuk byl na zvedáku kontrolován(což se ostatně vzápětí ukáže na jámě na technické samotné-čili o halu vedle)a na funkci nemá uvolněná přepážka vliv...

olaf71*
hodnocení

tak jsem udělal zkoušku ucpáním dlaní koncovky. tlak odfukuje jednou ze dvou dírek, která jsou na spodní straně zadního tlumiče na odkapávání kondenzátu.

erikchu, opět dobrá,,,,

na emisích vždy ucpe (hadrem rukou atd, ) výfuk a poku slyší jak to utiká dírkou...je konec

hodnocení

0x

Dostává mě, že na STK se řeší hlučnost auta, potom nechápu jak můžou v ulicích jezdit některé motorky, které zaktivujou i alarmy v autech!

redroker, řeší se to ale jinak nežli si asi představujete. Neměří se tam hladina zvuku! Jen technik pozná, zdali je jiný výfuk, nebo je děravý. Již na emisích to zjistí!

Pochlubil jsem se, že jsem dal opravit výfuk a technik měřící emise na STK mi řekl, že auta s dírou ve výfuku mají lepší výsledky měření spalin :))

erikch*

redroker-je to stejné,jak vůbec můžou lítat dopravní letadla,jejichž zvuk leckdy až rozbíjí skleničky (pokud letí fakt nízko),obyvatelé Ruzyně,případně Čáslav-vojenská letecká základna,by mohli vyprávět...

erikchu, už zase...pravda, zrovna u Pardubic Staré Čívice, lítají z Čáslavi a mají tu dočastný pobyt... to je hrůza, ani telefonovat nejde...

já jsem tolerantní a přeji pilotům létání, ...jen se občas leknu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]