Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřeboval bych poradit, nebo spíš odpovědět. Už pár let mám papíry a díky bohu jsem to nikdy řešit nemusel, ale když jsem se dneska trochu soustředil na značky zákazu stání a zastavení, nechápal jsem. Dle mých vědomostí značku ukončuje značka značící konec platnosti značky, nebo křižovatka. Značka zákazu stání, zastavení může být dplněna doplňující tabulkou, určující její rozsah, na které je zobrazena šipka, směřující nahoru, dolu, nebo v obou směrech (v případě zákazu v obou směrech setabulka ani dávat nemusí). Např. na tomto obrázku v odkaze by červená Felicia stát neměla, nebo se pletu? http://www.mpmb.cz/wp-content/gallery/9_11/parakovana-na-staromastskam-namasta.jpg
Ještě mám dotaz, jestli nějaká vodorovná značka může rušit platnost stálé svislé značky?
Díky.
Filcka by tam stát neměla, zákaz je evidentní a křižovatku nevidím.
Hierarchie je: semafor, přenosná, svislá, vodorovná. Takže vodorovná je v této smečce POD svislou značkou!
angrešte, určitě tam stát nesmí.
i když tam nebude značka, tak tam stát nesmí
páč stojí na chodníku, a pokud by zaparkovala malinko vlevo, aby nestála na chodníku, tak taky nesmí!
není tam 3 metry", páč je to jednosměrka!
doplněno 08.08.11 22:19:teoreticky může vodorovná značka rušit svislou, ale je to zvláštní období! a značka...
doplněno 08.08.11 22:31:angreště, na obosměrné ulici zaparkují auta vlevo i vpravo, mezi nimi musí zůstat 6 metrů
OK?
Když jsem teďk hledal na netu o těch 3 m pro jizdu... Zmátlo mě toto: "Při stání musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro každý směr jízdy; při zastavení musí zůstat volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně 3 m pro oba směry jízdy." Jaký rozdíl je v "pro každý směr jízdy" a "pro oba směry jízdy"?
Bohužel se můžeme všichni mýlit, protože máme jen tuto, zavádějící fotku. Takže bych neřešil ani to co je to za značku. Protože dovedu zdůvodnit proč tam stojí. a nic neporušuje, jen ale nesmí stát na chodníku. To je to nejdůležitější! I když,...copak je za značky před zákazem...
Už víte proč by tam mohl klidně stát a ničeho se nedopouští?
Jestli má za sklem zásobování, tak by to problém být nemusel. Na chodníku musí stát, aby zůstal pruh volný. Když jsem jezdil do Vyškova, kolem náměstí byla jednosměrka se zákazem zastavení, proto se muselo stát na chodníku a bylo to vždy bez problémů. Problém byl jen v tom, že na náměstí se mohlo jezdit jen na povolení Městkého úřadu, to nejvíc policajtům vadilo. Tahle fotka mi něco připomíná, ale nevzpomínám si, kde by to mohlo být.
stírečku, bohužel musím nesouhlasit
jestli má za sklem zásobování, tak by to problém být nemusel.-*cedulka ho k ničemu neopravňuje...
Na chodníku musí stát, aby zůstal pruh volný.-na chodníku stát nesmí, i kdyby měl 10 cedujliček...
koukněte vpravo dolů na fotku a poznáte odkud je.
jojo MB. Čistě teoreticky máte pravdu, já sem problém nikdy neměl, záleží na policajtech, jednou napomenutí, to když jsem si šel vsadit sportku, ale nevsadil a díky policajtům, že mě vyhnali jsem ušetřil. Ono s tím zásobováním to byl někde vážně problém, takbyli shovívaví.
parakovana-na-staromastskam-namasta tak tuto šifru ještě nepoznám...
mají tam chybu, správně má být parakavana-na-staramastskam-namasta
ano, to je dost dobré poznávací znamení, ve spojení se zkratkou MP úplně jasné...
i to MB je poměrně známá zkratka...
adresa http://www.mpmb.cz/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.