Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dnes tu mám něco pro lidi co nemají co řešit: Můžu jít doprostřed kruhového objezdu? Nemyslím ten kde je jen půlmetrový prostředek. Mám na mysli objezd o průměru cca 60m. Teoreticky:1.Když není na cestě přechod pro chodce v okolí 50M můžu přejít kolmo přes vozovku.
2. na kruháči přechod není!
3. Nikde není cedule zákaz vstupu
Jak to tedy je?
PS: mám v úmyslu udělat panoramatickou fotku. Budu také ale pod dohledem 2 bezpečnostních kamer.(policie)
A co je uprostřed objezdu? Kytičky, že ano, takže ne, vlastně ano, zákazy se přece porušují, ale nejspíše za pokutu.
Nejsou tam kitičky je to jen trávník.
doplněno 05.08.11 23:13:Ještě mě tak napadá vždyť je to obecní pozemek a na něm si můžu sedět jak dlouho chci ne?
Pokud vstup na trávník nezakazuje obecní vyhláška, můžete se na něm pohybovat dle libosti (nesmíte ho však poškozovat).
Například v Praze platí "Vyhláška HMP č. 6/2001, o ochraně veřejné zeleně", kde jsou stanovena obecná pravidla a zákazy vztahující se k veškeré zeleni (například zákaz vstupu na květinové záhony, zákaz vjezdu a parkování automobilů, zákaz vstupu se psy na dětská hřiště ap.). Zvlášť jsou pak uvedeny plochy s přísnějším režimem ochrany (včetně např. zákazu vstupu na trávník). Tyto plochy jsou výslovně vyjmenovány v příloze vyhlášky.
Takže kupříkladu chcete-li fotit z trávníku uprostřed nejznámějšího kruhového objezdu v Praze - na dejvickém "Kulaťáku" (Vítězném náměstí), snadno dle vyhlášky zjistíte, že můžete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.