Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde je chyba?

Od: janmar* odpovědí: 1 změna:

Mam skuter Cezeta 175 model 502 s dynamostartrom . Starter je nefunkcny bateriu nemam,takze motorku obycajne roztlacim. Do polovice otacok motor pracuje bez zavad avsak vo vysich otackach vynechava. Vymenil som sviecku za novu aj indukcnu cievku a stale to iste. Vymenil som aj kondenzator doporuceny predajcom - Tesla 0,25mF 250 V a tento mi nedava ani iskru. Po vrateni povodneho kondenzatora motor ihned naskoci. Stitok povodneho funkcneho kondenzatoru je necitatelny. Nadobudol som dojem,ze chyba asi bude v kondenzatore. Ak ano, kde by som originalny kondenzator zohnal alebo chyba je niekde inde? Dakujem za kazdu radu.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

4x

Chyba je v tom ,že mate veterana a nemate na akumulatory. Po roztlačeni na volnobeh regulator odpoji spotrebiče pre nízke napatie a zhasne motor a pri vysokých nad 3000/min regulator zaradzuje do budenia odpor, aby sa napatie znížilo a kontakt cely čas pravidelne cele budenie dynama odbudzuje .To je činnost reglera ,že pri vysokých otačkach je napatie prerušované a sú tam intervaly ,kedy napatie nedava žiadne .V tom okamihu žiadna iskra na zapalenie nebude.! Preto motor vynechava .Baterka slúži na plynulú dodavku el.en a plynulý chod motora .Na dynamoštarte vymente uhliky a "prasa"štartujte majestatne klúčikom a nie behom

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]