Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíjení akumulátoru po 14 dnech

Od: erek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím na Ś-Favorit se mě nějakým způsobem po čtrnácti dnech kdy auto nepoužívám úplně vybije akumulátor.Baterka je ani ne rok stará tak že nepředpokládám že je některý článek špatný a vse v aute je vypnuté.Včera večer jsem dal baterku na nabíjecku/neodpojoval jse ji/ a dneska večer bere stále 1. ampéru! Poradte prosím kde může být problém?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1 A to je nějakých 12W, což je dost. Takže bych zkusil odpojovat postupně jednotlivé okruhy vytažením pojistky z pojistkové skříně, tím zjistíte, na kterém okruhu se odběr odehrává. No a pak jej projít.

cepagis*

Promone, já to chápu tak, že ten 1A není odběr ve vozidle, ale nabíjecí proud po 24h nabíjení... Ale i to je divné, takže pakliže je správný ampérmetr v nabíječce (pozor, v těch levných jsou měřáky skutečně orientační) a proud klesá např, ze 4A právě k 1A a na té víceméně stojí, tak bych hledal závadu v akumulátoru. Buď levný akumulátor (ze zkušenosti vím, že se vyplatí připlatit třeba za Vartu) nebo to úplné vybití, což akumulátor ničí...

skokycz*
hodnocení

0x

pokud akumulátor vybijete až na kost, hrozí mu trvalé poškození, no a pokud se vám to daří 2x do měsíce, tak zřejmě je už nějaký článek v háji. Takhle můžete oddělat i nový akumulátor.

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud bere připojená baterie po době,kdy by měla být dobitá,ještě 1A,něco není v pořádku.Buď je zapnutý nějaký spotřebič,nebo je vadný alternátor(dioda).

JABRAKA

olaf71*
hodnocení

0x

pokud jsi to měřil, že je tam odběr, tak musíš najít co ho žere. už je to tu výše popsané , jak to udělat

karel1711*
hodnocení

0x
no zkuste nabít a nechat odpojenou baterku. Je možné že je špatná a je članek špatný. Takže novou baterku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]