Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

strach z jizdy

Od: alex* odpovědí: 7 změna:
Zdravim, potreboval bych poradit - driv jsem ridil bez papiru, ted uz je mam, ale zanechalo to na me "neustaly strach" kdyz jedu. Nevim z ceho, zacne mi busit srdce ... driv jsem to same mival prave ze strachu aby me nechytli, neboural atd. Co s tim? Diky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Že bys dospěl? A měl zodpovědnost? *palec*Gratuluji!

hodnocení

2x

Jak uvidíš hlídku dopravní policie, tak u ní zastav a řekni jim, že už doopravdy papíry máš a že se snažíš jezdit bezpečně! Tak se toho strachu úplně zbavíš :))

hm*
hodnocení

1x

No, hehe, buďto jsi získal tik a ten nejspíš časem (ale může to trvat dost dlouho) sám vymizí, nebo máš prostě obavy z nebezpečné situace - přítomnosti v provozu. Možná i dřív jsi měl z odhalení jen kousek ztrachu a větší část strachu byla z ježdění, ale neuvědomil sis to.

Každopádně je dobře, že si nepřipadáš jako suverén. Ovšem jakmile nastartuješ, přestaň se zabývat svými pocitovými projevy a stoprocentně se soustřeď na jízdu.

hansschuman*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nic si z toho nedělejte. To je jen ztrach ze zodpovědnosti. Snažte se řídit tak jako dříve a dodržujte předpisy.

Obavy a strach časem samy ustoupí.

Potřebujete se jen "vyjezdit".

I přesto, že jste i dříve řídil je to s ŘP jako poprvé.

Dějte tomu čas, není to žádná věda.

S pozdravem

Hans S.

doplněno 06.08.11 19:54:

*strach

hodnocení

0x

Myslím, že by pro Vás bylo nejlepší začít jezdit po nějakých malo frekventovaných okreskách, kde potkáte auto spíše sporadicky. Tam máte šanci nabýt jistoty v ovládání auta, bez toho, že by Vás stresoval okolní provoz. Pokuste se nesoustředit na své pocity, ale na řízení. Jedné mé příbuzné, která měla vysloveně panický strach z řízení, byť měla řidičák několik let, pomohlo dost infantilní opatření - prostě si předříkávat úkony spojené s řízením stylem ,, blíží se zatáčka, přibrzdíme si, podřadíme, teď můžeme přidat plyn´´ Každopádně už leta jezdí referentskou Fabií naprosto suveréně! Opravdu to vidím tak, že postupně nabydete jistoty.

alex*
hodnocení

Díky, ale asi ste to špatně pochopili. Vyježděnej jsem dost, spíš mi jde o to, že často potkávám takový ty šílený choleriky a bojim se když na něj třeba zatroubim aby mi něco neudělal. A.

buss
hodnocení

0x

Tož trub když hrozí nebezpečí, jinak je to trestání. Pokud budeš vystresovaný jsi nebezpečný pro nás, máš omezené reakce..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]