Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kapalina do ostřikovačů v brzdové nádobce

Od: krisss odpovědí: 6 změna:

Ve shonu omylem jsem si spletla nádobku na ostřikovače s nádobkou na brzdovou kapalinu. Nalila jsem do nádobky na brzd. kapalinu asi 3 panáky kapaliny do ostřikovačů do -20 stupňů.

Hrozí něco špatného? Hodně tam už bylo, takže jsem to lila navrch více méně. Mohu s tím ráno jet a později vzít do servisu?

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Není problém závadu odstranit doma. Pokud je systém brzd těsný, tak se z nádobky kapalina vůbec nespotřebuje. Je tam jen, kdyby nějaká brzda tekla, aby bylo možné bezpečně dojet domů/servisu.

Stačí vzít injekční stříkačku (co nejvetší) a kousek hadičky (třeba v akvaristice od vzduchování nebo v autodílech průhlednou od ostřikovačů. Pak kapalinu vysát a nechat jen pár mm na dně a pak dolít novou DOT4.

Pak by bylo dobré v nejbližší době vyměnit brzdovku v celém systému za novou. Mění se co 2 roky!

doplněno 05.12.12 21:22:

Lepší 4ka, jinak jsou DOT 4 a 3 mísitelné.;)

hodnocení

2x

jet stím pude akorát servis to celý vypustí a dá novou brzdovku kdežto když si to odsajete doma jak píše gumídek-zvládne kdejaký kamarád tak ušetříte:)

ladaadal*
hodnocení

2x

Souhlasím s gumídkem, není potřeba celý vypouštět a pokud nevíme, co tam je, tak není potřeba ani DOT4, stačí trojka, jestli je v garáži. A jak psal, dvouletá výměna by tentokrát měla být dodržena. Jinak osobně měním tak po 5-7 letech.

mowla*
hodnocení

0x

Jo - to můžeš - s opatrností (nebrzdi dlouhou dobu)...

jabraka*
hodnocení

0x

Brzdy se při prudším zabrždění dost zahřejí.S nimi i kapalina.V ostřikovačích je určité množství etanolu,nebo i metanolu.Ten se při zahřátí prudce odpaří,vznikne prostor s parami,a účinnost brzd dost značně utrpí.Neřekl bych,že přítomnost směsi do ostřikovačů není nebezpečná.

JABRAKA

ladaadal*
hodnocení

0x

No já dost silně pochybuju, že při dolití tří panáků do nádobky se kapalina jakýmkoli způsobem dostane do brzdových válců. Do systému je přisávána až při opotřebení obložení nebo při netěsnostech. Takže bych se toho absolutně nebál, pokud s tím tazatelka nebude jezdit další půlrok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]