Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmena karoserie - jaký je postup

Od: stefankalbac odpovědí: 33 změna:

dobry den chtel jsem se zeptat jak mam postupovat pri změně karoserie ,kdyz mam stejny typ motoru a prvnich sedum znaku ve VINKU mi souhlasi a jaka je cen?.dekuji stefan

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dojdete na evidenci vozidel, zjistíte zdali Vám technici dovolí změnu a dají přesný postup a stanici STK, kde Vám vyrazí nový VIN...

nu*
hodnocení

0x

jen doplním,u starších škodovek je to možné na základě veřejného prohlášení výrobce, až po řadu favorit-forman jako náhradní díl, t.j. za poplatek 50,- Kč , jinak se vše řeší s písemným souhlasem výrobce jako přestavba...škodovky počínaje felicií a všechny ostatní značky

erikch*

přestavba,neboli oficiálně výměna karoserie,není nic až zas tak složitého-pokud člověk ví co má předložit(úřadu to sice trvá tak 14 až 21 dní)...Bylo by fajn písnout o jakou konkrétní značku jde,ale všeobecně platí shodnost prvních 9 znaků VINu-anebo prohlášení ofic.zastoupení dané značky v ČR,že lze...Jinak toto prohlášení ofic stojí tak 2000,- až 3000,- Kaček-ovšem z praxe lze při troše "zapátrání" velmi úspěšně nahradit tím správným "vzorem" z netu...Osobně takto šetřím náklady a na úřadě není problém-musí k tomu ovšem člověk přistupovat jakože ví co chce a co je zapotřebí doložit a ne způsob "jak to mám udělat?"-v tu chvíli totiž úřadové-jelikož sami často ani nevědí,začnou vymýšlet nesmysly...Pokud bude zájem,stačí písnout mail a mohu poskytnout podrobný návod,včetně odkazu na ono "prohlášení" ofic.zastoupení té které značky...Ono totiž kolikrát je podstatně levnějším řešením,byť časově delším,přihlásit dovezenou kárku-za onu změnu(výměnu) karoserie člověk zaplatí cca.200,-kaček,VIN si člověk po zakoupení,zapůjčení, sady raznic od 07 až po 10 vydatluje sám(STK za to chtějí 500,-)v souladu se schval.protokolem-a zcela se tím vyhnu polatkům za dovozovou TK,registraci atd(což je min.5000,-)-o případném ekovýpalném nemluvě...

stefankalbac
hodnocení

dobry den jedna se o opel omega2,5td combi caravan prosim odešlete mi odkaz na prohlašeni a podrobny navod.dekuji stefan

erikch*

stefan-napis svůj mail nebo písni vnitřní poštou...

stefankalbac
hodnocení

tady je ta adresa stefanKalbac@seznam.cz diky

miketry*

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s přestavbou vozu nissan sunny coupe typ B 12 rv.1987

mam vůz s českými spz,ty jsou ovšem v depozitu. Stávající vůz se nevyplatí opravovat tak přemyšlým o dovozu stejného ze zahraničí

děkuji Michal

erikch*

To vůbec není překážkou-až bude u nás v ČR "dvojčátko",tak napiš-dáme to do kupy...Jinak k dovezenému autu samozřejmě komplet doklady-ale to je jasný...Zatím asi nemá smysl nějak něco pitvat,bez druhýho auta nemůžeš zahájit řízení o změně-a ta je počátkem úř.postupu...

siba*

Dobrý večer.Mám stejný problém.Chtěl bych udělat přestavbu na Ford Fiesta 1.1 rok výroby 1995.Mám stejné druhé poradíte mi s přestavbou.

Děkuji siba

blackflamesiczi*

prevarit vinko a je klid, u fiesty neni problem

erikch*

to je jedn způsob,a osobně myslím i u Fiesty 95 jednodušší-ten odélníček,co je pod kobercem vidět,je úplně ideální...Jinak ofiko je ceta následující-sehnat potvrzení od ofic.zastoupení Fordu v ČR-což je FORD MOTOR COMPANY, s.r.o.
Karolinská 654/2
186 00 Praha 8 ,pak oboje TP,značky atd-prostě komplet doklady jak z auta původního,tak přestavovaného

S tím tradá na úřad a zahájit řízení o výměně karoserie-to trvá cca.3 týdny,jakmile je souhlas úřadu(usnesení,že lze provést),vyrazí se nový VIN náhr.technologií,zkoukne technik STK,zápis do registru a je to...Pozor ovšem-ono potvrzení od Fordíka bude min.za "dojčičku"-i proto alternativa "přestavby samo doma"...Nebo se nechá při troše invence udělat si potvrzení od Fordíka(of.zastoupní)s min.náklady na tiskárnu a skener...Odkud jste-podle toho bych volil...?

blackflamesiczi*

takhle to udelal znamej a na kvalitni tiskarne jsme nepoznaly original od jeho vyroby

daveprague*

Zdravím Vás,

chtěl bych Vás poprosit, mám dva vozy KIA Clarus a k oběma mám potřebné doklady. Lepší vůz je v depozitu a horší jezdí s platnou technickou kontrolou. Rád bych přehodil karoserii ( prostě jen vin karoserie z toho lepšího na papíry toho horšího ).

Píšete, že 9 míst ve VIN když souhlasí - je shodná může dojít k přepisu do technického dokladu bez jakýcholiv papírů od výrobce. Pokud jsem to správně pochopil. Mě se Vinka schodují v min 9 číslech.
Jen podotknu, karoserii VIN chci sestře přepsat a přehodit díky LPG. a stavu vozidla.

Můžete mi poradit jak postupovat abych nepaltil zbytečné peníze? Moc jich sestra nemá, a jsem nucený takto postupovat, aby nejezdila ve vozidle, které se rozpadá.

Děkuji Vám za radu.

S pozdravem David Toman.

erikch*

nejdražším na celé akci "výměna karoserie"je právě ono potvrzení ofic.zastoupení značky v ČR(od dvojky výše),jak už asi po přečtení napsaného vyplývá...Takže začít na stránce ofiko zástupce KIA ČR kia.cz/... ,poté dohledat i nějaké dealery-prostě si "vytvořit"papír,že (v kostce) výměnu karoserie typu...,modelu...,roku...s VIN...,lze,z důvodu shodnosti s VINem...,vše v souladu se zák.č.(silniční+ směrnice o indiv.dovozech a přestavbách vozidel) bla bla bla...V Praze dne...-nechat tam nějakou prodlevu-ono to oficiálně tak 3 týdny trvá...No a pak s tímhle papírem(a komplet obojími doklady) tradá MěÚ dopr.odbor a podat žádost o "změnu"...Samotné úřední(správní)poplatky jsou pár stovek-ale zase to tak 3 týdny trvá-ve chvíli,kdy bude v ruce souhlasné stanovisko(rozhodnutí),necháte si "vyťukat"VIN náhradní technologii(podrobnosti jakými raznicemi,kde atd.budou právě v tom rozhodnutí)...pak už jen takové ty kontroly technikem STK-to už je pak sranda...Ještě otázka-odkud konkrétně jste-kvůli právě "chroupnutí"onoho jakože potvrzení úřadem...?

daveprague*

Jsem z Prahy. Jak jste to myslel s tím VINem? Na karoserii je jiný VIN to ho přeťukaj či co?

erikch*

ano-proč dělat věci jednoduše,když jdou i složitě...,prostě původní VIN znečitelní(te) a na druhé straně(klobouk tlumiče,torpédo atd.podle toho kde u Claruse je) je onou jakože náhradní technologií(v praxi 7 raznice) vyrazí nový...Dříve se to dělalo jednodušeji,a hlavně i logočtěji(nejen kvůli různým údajům z VINu)-a sice se změnilo VIN v dokladech,potažmo registru...Je to taková česká specialitka(krom spousty jiných)*ua*

doplněno 02.10.11 20:01:

a ještě poznámka-vyberte si jinou STK než Motol,Jarov,Chodovec a Vysočany-čili ty nejfrekventovanější...

blackflamesiczi*

doporucuji na zniceni H2SO4 v 97% nejsilnejsi kyselost a za par dni je to sezrane rzí mozna i kyselina solna by sla dobre ale tu jsem nemel doma

daveprague*

Kapečke nerozumím zda jsou to frekventovené co uvádíte nebo ne? a Bohdalci je to OK? Nějaký mustr by jste měl? Googlim, ale zatím bez výsledku.

tonny*

Zdravim byla by jeste mozna rada? Mama audi A4 dovoz ma to euri 1 tudis eko 5t prihlaseni 5t muzu mit druhe doklady co je treba k vymene karoserie a co to bude stat? BUde to levnejsi nez svarecka? :D

skyline*

@erikch: mohl byjste mi prosím poslat jen nějakou ukázku jak takový papír od zástupce automobilky vypadá?

řeším teď u Fiata výměnu karoserie ale když sem koupil kastly tak podle uřadu vše OK , souhlasí 10 znaků VIN, po přestavbě ovšem ouha, jedna kastle má 3 dveře a druhá 5 dveří a bohužel v TP co chci použít je asi jako v jediným TP zapsán počet dveří, takže si mě přehazuje úřad, stk a fiat a nikdo nechce rozhodnout zda to možný je :D

doplněno 06.08.14 16:07:

skyline.ni@seznam.cz

erikch*
...tohle bude trošku zapeklitejsi...vzhledem k tomu ze už jste rozjel řízení o výměně kastle...bohužel u nás se trošku "přeceňuje" počet dveri-pritom jak patrno dle VINu to není nijak podstatné...No v tuhle chvíli jediné asi tlačit na Imofu(nevím zda i dnes je ještě ofiko zástupcem značky v CR) aby vydali souhlasné stanovisko - podle toho se řídí úřady...pisnete o jaký jde model a motorizací...a v Jakem stadiu je jednání s od.zástupcem v CR...?
doplněno 07.08.14 14:17: Pisnete mi vnitřní poštou svůj mail,poslal. bych muster...
skyline*

tlačit na fiat nepomůže, oni to neschválí, je VIN nezajmá, jedná se o Fiat Tipo 2.0 16v 107kW a nová kastle je od 3dv Tipa 1.6 66kW, s pověřeným zaměstnancem fiatu sem mluvil po telefonu a rozdílný typ motoru je prý taky problém, tak sem mu řekl že proč by měl když se kastle různých motoryzací nelišej nijak tak stejně řekl že to nepujde že ať přestavbu nedělám, což je problém protože přestavba je hotova, půl roku práce a spousta peněz v tom,

na dopravce celkem rozumnej pán, když sem mu vysvětlil situaci tak že s vyškrtnutím toho "5dv." z TP nemá problém no ale než se k tomu dostal tak se šel radši zeptat vedoucího a ten řekl že radši vyjádření Fiatu...

na STK i když sou známosti tak si to nerysknou že ať přijdu až to nebude v TP a ať si zkusím nechat vystavit duplikát za ztracený a nějak aby zapoměly počet dveří dopsat.

takže taková slepá ulička, TP od 2.0 je od pondělí zatim v depozitu a shánim nějaký 3dv tipo 1.6 na prodej kvůli papírům protože kastle co sem koupil je dotáhlá z němec bez TP

pro mě ideální si napsat prohlášení fiatu sám, nějaký to razítko si opatřím a na uřadu nebude problém a už to pošlape...

skyline*

vnitří pošta asi nefunguje :( skyline.ni@seznam.cz

also68*

Zdravím,prosím o radu.Mám felicii r.v 95,a chtěl bych si z Rakouska dovézt r.v 2000,a auto omladit.Prosím Vás o radu co je tak asi nejlepší.Díky za odpověd.S pozdravem Roškot

tlumic

Zdravím,

mohl by jste mi proadit ohledně změny karoserie? Díky

rado*

mam zajem o pomoc pri zmene karoserie

poslete navod nebo cenu za radu

Radomil Sejnoha

sejnoha@gmail.com

Pardubice

608967558

Nejlepší bude zeptat se v autorizovaném servisu nebo přímo na úřadě-dopr.odbor-evidence MV! Dnes to již ofiko asi nelze.

siba*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Děkuji za rychlou odpověd.Bydlím kousek od Pelhřimova(Červená Řečice).siba

erikch*

takže jednoduše-googlit a googlit-sehnat nějaký muster a "dotvořit" ono jakože schválení a šup tradá na úřad...mimochodem zkuste stránky Fordu,klub-kluci by mohli mít něco už zmáklýho.jen by se to poupravilo na onu Fiestu...Obecně tam jsou fráze typu,že ten a ten VIN lze zaměnit,poněvadž se jedná o shodnou jednoprostorovou samonosnou karoserii-přidat k tomu "omáčku",jako že ten a ten typ motoru,takové a takové označení typu karoserie atd...

honzan

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zdali bude možné provést změnu karoserie u vw golf 3.

podle toho co jsem se tu dočetl tak by to nemělo být asi až tak obtížné, ovšem problém je v tom že zdravá kastle kterou chci použít je z jiné motorizace. napište popřípadě do mailu - virus72@seznam.cz

igorbrezovar

erikch, potreboval bych na Vas kontak, at spolu vyresime jeden zapeklity problem z mym obytnakem.

Dekuji Vam

Erikch tu již delší čas není aktivní.
blackflamesiczi*

na tej fieste jestli je u sedacky spoluzejdce to normalne prevarte za vetsi kus a nikdo nic nikdy hledat nebude ale hezdy zavarit ne prasarnu aby to dole koukalo obrousit trochu autosealu nastrik na spodky a seshora nechat trochu oreznout a je po problemu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]