Nejste přihlášen/a.
Dobry den, prosim o radu ohledne povinneho ruceni na osobni automobil. Jsem pojisteny u Ceske pojistovny,ale jejich cena se mi zda byt vysoka. Zaujala me cena Ceske podnikatelske pojistovny a timto vas prosim,zda by jste mi nekdo napsal,co si o te podnikatelske pojistovne myslite,popripade jake s ni mate zkusenosti. Nevim co od ni cekat v pripade, ze bych mel pojistnou udalost. Predem moc dekuji za odpoved a preji prijemny den
Vetšina pojištoven, přesněji jejich referenti Vám budou vysvětlovat, že ta druhá pojištovna není OK protože Vám nabízi levnější a vy v případě nehody budete muset doplácet...
Když jsem položil otázku jak a co budu doplácet, ...to tedy uvidíte..ale proč a co... a bylo po debatě.
Osobně bych Vám doporučil několik srovnávačů, vyplnit údaje a porovnávat. Popřípadě zjistit, zdali Vám vybraná pojištovna započítá nejlepší bonusy z rodiny.
Pak každý rok smlouvu vypovědět a uzavřít novou. Páč nové zákazníky si předcházejí, staré jen udržují...
Věřte vím o čem píši... dělám to takto každý rok u několika aut.
Když ČPP před léty začínala, opravdu byla snad o polovinu levnější. Ale také měla problém s plněním, což jak píše kolega není Váš problém, ale také se tenkrát stalo, že nabouraný řidič, když se dozvěděl že viník je pojištěn u ČPP, viníka fyzicky napadl... Dnes nejsou rozdíly na pojistném tak propastné, osobně jsem zůstal věrný ČP a roční pojistné 2500Kč mi nedělá problém. A že bych každým rokem porovnával ceny pojistného kvůli ušetřené dvoustovce a pak pojistku měnil, do toho se mi nechce. To bych mohl dělat stejně u banky, telefonního operátora, dodavatele energií... v tomto jsem prostě konzervativní a za to obíhání mi to nestojí. Ale ušetřit se tak jistě dá...
cepagisi, plněnímu se vždy pojištovny brání, nejsou charita.
Osobně jsem poradil kamarádovi aby zkusil jinou pojištovnu. a tak odešel od ČP a došel k jiné. dríve 2300, druhý den 830Kč
Fiat 850...
Je to o koždném zdali šetří, nebo na to má.
Přeji Vám upřimě, abyste vžy na to měl, a nejen na pojištění..
Samozřejmě, nicméně že měla ČPP v počátcích potíže s plněním je všeobecně známá věc. Jen říkám, že rozdíl v pojistném u ČP a ČPP už není takový jako kdysi (tenkrát to byl skutečně dvojnásobek), aby se to tak vyplatilo. Já jsem u ČP, dle mého názoru zlatá střední cesta, ani drahé, ani levné, prostě kompromis. Pravda, mnohé se změnilo, jsou i Direct a podobné, s těmi já zkušenost nemám... ale uznávám, že kdybych si dal tu práci, mohu každý rok měnit operátora, pojišťovnu, zdravotní pojiťovnu, banku... Ale znamená to sledovat a papírovat, já nerad chodím po těchto institucích a vystávám fronty. Příklad z praxe: deset let jsem byl u Raifeisenbank, spokojenost, internetové bankovnictví na skvělé úrovni, zabezpečení výtečné, prostředí přívětivé, převody skutečně online... jen ty ceny se plíživě zvyšovaly a poslední dobou jsem platil cca 260Kč měsíčně + 6Kč za každou platbu, celkem klidně i 350Kč. Tak jsem se rozhodl odejít ke konkurenci, platím čtvrtinu, nicméně internetové bankovnictví otřesné, ovládání nelogické, přihlašovací číslo dlouhé... tím chci ilustrovat, že ne vše levné může vyhovovat...
omlouvám se, že tahám debatu jiným směrem.
cepagisi, Vaše rozhodnují je jen na Vás a já ho respektuji. Bohužel ale cítím, že řešíte jak to nejde.. viz "znamená to sledovat a papírovat, já nerad chodím po těchto institucích a vystávám fronty."
Osobně vše dělám od poče. Přijdou pojistky na (4) auta vždy 8 týdnu před skončením. Vytáhnu z loňska záznam o výpovědi, změním datum a vypovím pojistku. Pak mám dost času se podíbvat po levnější třeba i u té samá. Často i přes skype. Dojde nová, uhradím a hotovo...
Banka.. .byl jsem u české. Jelikož mám velké pohyby na účtě (4-6 stran) platil jsem hroizné poplatky. Teď jsem u mBanky a nic neplatím. Hlídám si svoje finance..
omlouvám se ještě jednou , že tahám debatu jiným směrem.
(právě mě žena podala obálku na pojištění vozidla, jdu hledat jinou...)
Taky se omlouvám, jen kratičká reakce: Máte samozřejmě pravdu, spoustu věcí také vyřeším přes net - nicméně ne všechno takto pohodlně jde, viz. ta změna účtu. Když je na tom navěšeno pár inkas, prostě se to oběhat musí... a na tu pohodlnost národa právě banky a podobné instituce hřeší. Osobně neznám moc lidí, kteří by rok co rok srovnávali aktuální nabídky, Vy jste světlá vyjímka, kdyby jsme se všichni chovali jako Vy, prostředí by bylo ještě více konkurenční a všichni na tom vyděláme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.