Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o názor.
Uvažuji koupit jedno z aut v provedení kombi, rok 2006-2009.
AUDI A6 3,0 TDI quattro
AUDI S6 5,2L quattro
BMW 535 D
BMW 550i
Co byste mi doporučili? Zajímala by mne i zkušenosti se spotřebou 550i a S6. Byl bych asi ochotný utáhnout spotřebu 550i, nebo S6, ale musel bych mít pocit, že ten rozdíl ve spotřebách stojí za rozdíl v jízdních vlastnostech. Byl bych rád, kdyby to auto rozumně zrychlovalo i ve větších rychlostech, např. abych se na 250 nedostal jenom za ideálních podmínek.
Jezdím podle nálady, někdy klidně, někdy na to mám ale chuť pořádně šlápnout. Nechci mít problémy při předjíždění. Chtěl bych, aby auto při vyšších rychlostech na dálnici eplavalo.
Pak je tu ještě otázka případného čipování. Co si o tom myslíte? Týkalo by se to asi spíše těch dieselů.
Rozdíly v cenách za servis a opravy? Spolehlivost? Výhody a nevýhody jednotlivých variant?
Děkuji za odpovědi
Mezi námi, ten kdo uvažuje o těchto autech zná přednosti a nedostatky každého z nich. Co se týká spotřeby, tak ta ho určitě nezajímá, tak stejně jako ho nezajímá zda dá za turbo 150tis nebo za brzdové desky nějakých 40tis. Tady nejde o finanční stránku, jde jen o pocity a imič, náklady jsou druhořadé. Co se týká výběru, tak vyrazit na zkušební jízdy, protože je to značně individuální.
nebrat ohled na předchozí závistné komentáře bez duchaplné odpovědi. zkušenosti nemám ale z doslechu doporučuji audi s6, bmw je sice bmw, ale quattro je quattro jizdní vlastnosti skvělé i v zatáčkách a 250 by neměl být absolutně žádný problém, mám skušenost s bmw e39 530td 184hp pedál na podlaze a auto po rovině dobře! zrychluje pořát stejně až do 200km/h (max 230km/h-omezovač)-do kopečka bo zatáčky už koníky chybí takže s 420hp u s6 nebude žádný problém, tipuju spotřebu 10-max15 l/100km při normal jizdě
Když už si koupíte Audinu, málokdy s ní pojedete normální jízdou. Na to jí mít nebudete. Běžná spotřeba je těch 15l, ale při tom zrychlení z nuly na něco si vybumbá, to co našetřila.
simo: kdyby sis to přečetl normálně a v klidu, tak zjistíš, že jsem o žádné závisti nemluvil. Jen jsem stručně řečeno naznačil, že tyhle auta jsou pro bohaté a nejen při nákupu, ale hlavně servisu a provozu. Za druhé, kdybych ty prachy měl v peněžence a chtěl bych si napravit svou image, věděl bych i o jiných luxusnějších značkách. A za třetí - kdybych si potřeboval napumpovat adrenalin do žil, nebudu kupovat dvoutunovou krávu, ale koupím lehčí, výkonější a hlavně hravější vůz. Třeba:
tady bych dával obzvláště veliký pozor na stav-zejména S6...Bafík,při dodržení základního pravidla o zahřátí motoru a pak až "řádění" je nesmrtelnej-to u Audiny už říct nelze(S6 si nikdo nekoupí na nákupy,ale na řádění-pozor na to...)-podvozkově BMW je specifikum-ne nadarmo se říká ,že zatáčku lze projet špatně.dobře,nebo v BMW...Audi je sice čtyřkola-bohužel spousta lidí postupem ztrácí respekt a neustále zvyšuje hranice -až je jednoho dne pozdě-podle mne tam není taková zpětná vazba podvozku(u Bafíka je to jasné,tam musí být člověk permanentně ve střehu-ale pak to za to stojí)-třeba Suba,nebo i po krátké zkušenosti s Mišákem Evo VIII-to je prostě propracovaná čtyřkolka-tam Němci ještě nejsou..Jinak spotřeba-je potřeba počítat s nějakými 13-16 litry při kombinaci normální jízda a blbnutí...A ještě názor nafta-benzín,benzín má vyšší životnost-v kontextu s velkými objemy motorů(objemn je prostě ničím nenahraditelný...)...Ale jsou to jen mé subjektivní názory-chce si to někde na bazarech nezávazně vyzkoušet-ale opravdu kupovat jedině venku(západně od nás)a s nejvyšší možnou opatrností-seriozní prodejce sám nabídne diagnostiku,možnost zvedáku-prostě servisní prohlídku v rámci prodeje...Na západě je to víceméně standardem...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.