Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,potřeboval bych poradit jak na to, chci si vyrobit malotraktor,ale vůbec nevím jak na to není někde nějaký postup nebo návod jak na to,procházel jsem na netu ale nic jsem nenašel,tak možná už někdo tady ví jak na to.Tak po jakých materiálů pro výrobu se mám podívat nepotřebuji žádný silný z hydraulikou jen ve předu by bylo dobré mít pluh na sníh tot vše.
Povětšinou se k výrobě malotraktorů v české kotlině využívá součástí z vraků aut. Oblíbené jsou nápravy z PV3S, Octavie, Moskviče, motory se využívají buď motocyklové, nebo třeba Trabant, Octavia, řízení třeba z Trabanta. Prostě je to o tom, co je dostupné.
Na netu by se taky leccos našlo ...
A pokud si vzpomínám, návody na několik traktůrků byly i v kultovním časopise Urob si sám, konkrétně třeba traktor Oleško, ten měl i rozsáhlé příslušenství
podle toho jak píšete, nemáte vůbez představu a proto radím, raději si kupte něco hotového a kvůli radlici na sníh bych šel rovnou do sněhové frézy. taky jsem si dělal traktor sám, koupil jsem to rozdělaný. v předu čelní nakladač, vzadu hydraulika, naviják, motor octavia, převodovka 1x octavia + 1x autobus RTO. benzínu to sežralo 10 litrů za hodinu, pak jsem to předělal na plyn a nakonec prodal za míň, než jsem do toho vrazil a to jsem ho původně dostal zadarmo.
Majkle, dobré rady jste zde již dostal od kolegů. Osobně jsem postavil několk traktůrků, od levných co dům dal, až po trošku lepších až výstavních (jen jeden). Vždy ale podle toho co jsem měl doma, abych minimum nakoupil a poscháněl. Musíte sehnat vhodný motor, vhodnýpodvozky , vhodný převody, vhodný kola... a vhodné vybavení dílny. Taky jsem začínal s problémem že nemám čím vyvrtat díru 20mm.
Přeji jen dokonalé stroje..
Podívejte se do diskusního fora na www.nasetraktory.eu. tam najdete inspiraci. Je tam nepřeberné množství traktoru a určitě vám tam poradí
doplněno 03.08.11 20:20:Omlouvám se, vidím, že už tady ta stránka je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.