Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jiné pneu než předepsané v TP

Od: xdosx* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jestli je možné na auto obout jiné pneu, než jaké jsou předepsané v TP? Mám momentálně 175/65/R14 a chtěl bych tam dát 155/65/R14. Vzadu je totiž na pneumatiku dost málo místa. Případně - šlo by to udělat tak, že vepředu by zůstaly 175/65/R14 a dozadu bych hodil ty užší? Jde mi hlavně o to, aby z toho nebyly nějaké zbytečné problémy. Také jsem slyšel, že by šlo nechat udělat zápis do TP o nových povolených pneu. Jak to vlastně je?

Díky moc za radu!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

samozřejmě že lze na auto namontovat vše, co se tam namontovat dá a co se tam vejde, a na to že výrobce schválil auto s nějakým rozměrem kol a pneumatik vůbec neberte ohled...Pokud si koupíte nová kola, homologovaná pro vaše auto, a dostenete k nim typový list, kde je uvedeno i několkik dalších rozměrů pneu, schválených v kombinaci s uvednými koly, lze je zapsat do TP...ale kola homologovaná s typovým listem jsou zpravidla dražší než ta neschválená...

buss
hodnocení

0x

Vozidlo je s nějakým typem pneu schválené, tudíž by se k tomu nejspíše měl vyjádřit výrobce jemuž byt daný typ auta schválen..

stirecek*
hodnocení

0x

To jsem nějak nepochopil...jak je vzadu málo místa? Pokud na to auto byl ten rozměr schválený, tak to místo tam musí být*ee*

pokud nejsou namomtována disky s jiným ET...

xdosx*
hodnocení

Pod podběhem vystupují z karoserie takové kovové útvary, které vypadají jako rozpůlený hranol. Právě tenhle výstupek způsobuje, že tam není moc místa. Mezi předepsaným kolem a tímto výstupkem je pouze pár milimetrů. Všude kolem v pohodě strčím dlaň.

stirecek*

Nedovedu si představit, kde pod podběhem něco vystupuje. To by pak byl problém v průměru a ne v šířce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]