Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jestli je možné na auto obout jiné pneu, než jaké jsou předepsané v TP? Mám momentálně 175/65/R14 a chtěl bych tam dát 155/65/R14. Vzadu je totiž na pneumatiku dost málo místa. Případně - šlo by to udělat tak, že vepředu by zůstaly 175/65/R14 a dozadu bych hodil ty užší? Jde mi hlavně o to, aby z toho nebyly nějaké zbytečné problémy. Také jsem slyšel, že by šlo nechat udělat zápis do TP o nových povolených pneu. Jak to vlastně je?
Díky moc za radu!
samozřejmě že lze na auto namontovat vše, co se tam namontovat dá a co se tam vejde, a na to že výrobce schválil auto s nějakým rozměrem kol a pneumatik vůbec neberte ohled...Pokud si koupíte nová kola, homologovaná pro vaše auto, a dostenete k nim typový list, kde je uvedeno i několkik dalších rozměrů pneu, schválených v kombinaci s uvednými koly, lze je zapsat do TP...ale kola homologovaná s typovým listem jsou zpravidla dražší než ta neschválená...
To jsem nějak nepochopil...jak je vzadu málo místa? Pokud na to auto byl ten rozměr schválený, tak to místo tam musí být
Pod podběhem vystupují z karoserie takové kovové útvary, které vypadají jako rozpůlený hranol. Právě tenhle výstupek způsobuje, že tam není moc místa. Mezi předepsaným kolem a tímto výstupkem je pouze pár milimetrů. Všude kolem v pohodě strčím dlaň.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.