Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízda bez ŘP, ale nevěděl o tom

Od: lenny79 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,kamaráda zastavila policie při namátkové kontrole a zjistili že již před 3 roky mu byl za body odebrán ŘP na jeden rok o čemž on ale vůbec nevěděl.Jde o maření úředního rozhodnutí?Děkuji za odpověď.Lenka

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Prosím, jak mohl nevědět, že mu byl odebrán řidičský průkaz? Myslíte si, že ho policie neupozornila? Ale upozornila, ale dost možná se stalo to, že si obsílku na poště váš kamarád nevyzvedl. A i když ji nevyzvedl, tak platí fikce doručení. Dle mého skromného názoru, bude kamarád předvolán před policii, ta mu napaří nějakou tu pokutičku a zákaz jízdy na nějakou dobu. Až uběhne ona doba, zřejmě bude muset dělat opět nějaké ty písemné testy v autoškole a dále pak psychotesty. No, kamarád se má na co těšit.

lenny79
hodnocení

Ano máte pravdu určitě si dopis nevyzvedl,mě jde spíš o to že za body berou řp na rok a tohle už je tři roky,proto mě zajímá jestli jde stále o maření úředního rozhodnutí,když doba trestu již dávno uplynula,přestože nemá složené zkoušky v autoškole.I tak děkuji za odpověď.

@eulalie , bohužel se malinko mýlíte, policie v tomto případě nic neupozorňuje, nepředvolává atd... S autoškolou máte poloviční pravdu, psychotesty určitě ne. Ty jsou až od 1.8. 2011.

olaf71*
hodnocení

0x

za maření úředního rozhodnutí býval i podmíněný trest na jeden rok.

buss
hodnocení

0x

Byl mu odebrán a měl ho při kontrole?

hodnocení

0x

byl mu udělen zákaz řízení a měl se dostavit a odevzdat řidičák...jelikož ho neodevzdal, sankce nezačala běžet.

To že vůbec nevěděl URČITĚ není pravda. Kecá, nebo nechce vědět.

(taky občas nevím, když na mě někdo mluví)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]