Nejste přihlášen/a.
Vím, že už tu to někde bude, ale nemůžu to dohledat. Můžu odhlásit svoje bývalé vozidlo, když kupec nedodržel slib a neodhlásil vozidlo a už ho prodává jinde- BEZ PŘEPISU.
Jaké svoje bývalé vozidlo, byla kupní smlouva? Kdo je vlastník? V historii mnohokráte řešeno.
Vozidlo bylo moje tři roky. Kupní smlouvu jsme udělali a paní přislíbila, že vozidlo převede na sebe, proto jsem jí dal plnou moc k přepisu vozu. To neuděla a nyní vozidlo prodává o několik tisíc více. Prosím aspoň na odkaz kde to najdu děkuji
z historie-vpravo si zadejte slovo "prepis"(třeba)a vyjede vám x odkazů z historie zde...Jinak obecně majetkoprávní vztahy mezi fyzickými osobami vymezuje kupní smlouva(viz.třeba Obč.zákoník)-nikoli registr vozidel,potažmo zápis v TP...To,že auto prodává dráž je věcí nabídky a poptávky,s tím už nic neuděláte,jelikož svobodně nakládá se svým majetkem...A pokud chcete i tak odhlásit-upozorněte paní(kupující od vás),že nepřevede-li v registru jak jste byli dohodnuti(třeba do konce násl.týdne)zajdete na svou dopravku a necháte si vystavit duplikáty a odhlásíte na ní-v duchu kupní smlouvy-to s největší pravděpodobností zabere...,poněvadž stávající doklady budou od té chvíle neplatné...
nahodou nevíte kolik stojí, když to budu chtít takhle provést velký a malý tk? tím myslím jako že jsem ho ztratil
A kde je problém? Vozidlo prostě převedete na nového majitele až jej pani prodá. Nebo je vám líto, že na tom ta pani vydělá nějakou tisícovku když jste sám nebyl schopen to prodat lépe.
Můj skromný názor je, že je nejlépe s čipernou paní sám jednat a dohodnout s ni v klidu další postup a případně ji dát slušnou formou jistý schůdný časový termín, do jaké doby byde záležitost vyřešena.
Pro jistotu bych napsal na úřád kde je zatím vaše bývalé auto stále evidováno, že rušíte svou plnou moc pro převod vozidla a paní zaslal prohlášení o zrušení své plné moci, samozřejmě vše doporučeně.
Případný přepis by jsme samozřejmě musel zřejmě dělal již osobně.
naštvala mě jak dělala kina, že to má proto, aby mohla vozit děti do školky, tak jsem jí slevil ještě 1300,- Kč. přislíbila, že vozidlo odhlásí- to ale neudělala. a já již nemám možnost to odhlásit bez papírů a nemíním za pani platit povinné ručení. přítel či manžel paní byl šikovnej a opravil blatníky a poslali to dál. ať to prodá třeba o sto tisíc dráž mě je to fuk, ale ať to přehlásí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.