Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy funguje Osoba blízká?

Od: ola® odpovědí: 7 změna:

Jak je to tedy s Osobou blízkou? Zrušili to? Pokud ano, tak od kdy se už na tuto osobu blízkou nebudeme moci odvolávat?*hi*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Novela zákona který o tom pojenává neprošla senátem. Tedy zatím platí stávající stav.

autoexpress.cz/...

atreus*
hodnocení

2x

Dotaz je nesmyslný, resp. nevěřte "mediální masáži".

I nadále platí Ústava a Listina základních práv a svobod.

Viz např.:

dfens-cz.com/...

dfens-cz.com/...

Nebo vystoupení senátorů Pospíšila a Drymla na stránkách Senátu.

stirecek*
hodnocení

1x

Osoba blízká, i kdyby to schválili, bude platit dál, jen s tím rozdílem, že pokutu zaplatí majitel vozidla, ale nepřijde o body. Tady jde o to, že vlk se nažere a koza zůstane celá, policie místo dokazování přestupku už jen bude posílat složenky. Prostě takový zákon pro neschopnost...

erikch*

stirecek-zdravím-onen institut "osoby blízké" ude platit nadále,a to i v dopravě-právně nelze vyjmout nějakou oblast a "postavit" jí nad jinou...,prostě ČR se zavázala akceptovat mezinárodní právo(nadřazeno našemu)a nesmí jít proti těmto úmluvám-nemluvě o Ústavě a LPS...To že by to ráda viděla PČR a MDopravy je sice hezké-ale i kdyby se jim to náhodou podařilo "protlačit"-je to jen do chvíle prvních žalob na stát-a ty by musel zákonitě prohrát-a poslanci tohle naštěstí moc dobře vědí a i proto to nikdy neprojde...

stirecek*

No uvidíme, jak to dopadne, i když...pokud jde o peníze, neznají bratra. Zrovna dnes ve zprávách ukazovali, že čím je D1 starší, tím je dražší a ještě ji chtějí zdražit. Přitom jako nová byla zadara. Už jim nestačí ani slavný a předražený kapsch a plánují zpoplatnit první třídu. Auto bude brzy luxus...holt dobře už bylo.

jirkamatapat*
hodnocení

1x

Když budeš jezdit rozumně,nějaká "osoba blízká" Ti může být ukradená.

cudla*

Osoba blízká plati do poloviny ledna 2013.Ale ani poté nemusíš hlásit kdo automobil řídil,budeš za své auto zodpovědný.Pouze zaplatíš pokutu a body Ti zůstanou,takže je vše o.k.Já mám psané auto na manželku a ona na mě,máme klid.Neplatíme nesmyslné pokuty,například když mě změří v tunelu strážníci a já jel místo 70km/h 76km/h.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]