Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení motorky bez tp - jde to?

Od: mrborecek25* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den. Na internetu jsem našel motorku, která má v popisu "bez tp". Chtěl bych se zeptat, dá-li se něják tato motorka přihlásit, aby mohla do běžného provozu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

2x

co je to "motorka" z intenetu? Pokud jde o něco co nebylo nikdy schváleno k provozu a nyzáváte to motorka, nikdy to nepřihlásíte...ptejte se prodávajícího kde je TP, zda někdy byl či nebyl vydán a pokud byl, kde je...

buss
hodnocení

2x

Najlepčí je si přečíst zákon, co se pro přihlášení požaduje..., jak se přihlásí barák třeba na katastru nemovitostí když tak přijdu a udělejte ...

cepagis*
hodnocení

1x

Nevím jak to myslí kolega nade mnou s "teoreticky ano", já říkám že prakticky ne. Přihlásit na DI bez TP nelze, jedině získat duplikát TP. Motorka může být třeba dávno zrušená nebo třeba kradená. Kdyby se jednalo jen o ztrátu TP, jistě by to majitel vyřešil sám, než by se toho pod cenou zbavoval... ale čekám ohnivou diskuzi některých zdějších rádců, kteří Vám budou tvrdit, že přihlašovat cokoliv na DI je vlastně zbytečné...

cyril*

Myslím to jednoduše tak, že když neznám konkrétní případ, nedovolím si kategoricky prohlásit, že to prakticky nelze. ;)

des*

Dělá se to tak že se k té motorce koupí vhodné doklady a potom se při přihlašování uvede že byly vyměněny díly s čísly,tj.motor a rám.Doklady se běžně prodávají též.

cepagis*

Není to sice moc legální, ale přestavba samozřejmě lze. Akorát to může vyjít nakonec dráž než motorka s papírama, ono těch "volných" papíru není tolik a pokud je motorka trošku exotičtější, papíry prostě nešežene... Takže když to tazatel koupí, může se stát, že mu bde dva tři roky motorka překážet v garáži a pak ji raději prodá dál...

cepagis*

Pak je Vaše rada ale úplně k ničemu, ale chápu, každá odpověď se počítá...

des*

Cepagis vysvětli mně proč ses do mně teď tak blbě navezl,co je blbě?Co se komu počítá?Asi ti šibe.Ty máš nějakou výsadu srát se do jiných?Co to sem leze za hovada?

cepagis*

Děsi, to nebylo do Tebe, to bylo do kolegy nad Tebou s "teoreticky ano"*frajer* Takže si ještě jednou přečti vlákno. A jestli jsi tím hovadem myslel mě (což doufám že ne), tak nad sebou zapřemýšlej... já bych o Tobě nikdy neřekl že Ti šibe nebo že jseš hovado...

des*

Ikdyž to čtu několikrát,vychází to na mně ,cepagis omluva.Asi je líp psát odpovědi s udáním komu to je.

cepagis*

Ne ne, podívej se znova: já reagoval na Cyrila z 09:39, naše příspěvky z 09:48 a 10:35 jsou na stejné úrovni, oba jsou odpovědí na 09:39... ale omluva se přijímá*palec*

hodnocení

1x

borečku, zákon nečtěte, je to zbytečné...

ale poslechněte radu nu,

legálně motorku nepřihlásíte!

cyril*
hodnocení

0x

Teoreticky ano.

uko
hodnocení

0x

No jo, to je "des" - ten už jiný nebude *haha*

uko
hodnocení

0x

s těma hovadama je to trochu jako, zloděj křičí chyťte zloděje...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]