Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké ojeté auto do 60-ti tisíc

Od: sword® odpovědí: 13 změna:

Prosím o radu co by jste doporučily koupit za ojeté auto do 60 000Kč. Kamarádovy dosluhuje Škodovka 105 má jí 20 roku,ale touží po změně najíždí asi 5000km za rok. Moc děkuji za rady a názory

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

At si udela seznam pozadavku, ktere by mel vuz splnovat.

- cena, rez, nahradni dily ...je zrucnej a spravi si toho hodne sam, nebo ne?

- kolika dverovy ...vozi, nevozi casto vice lidi

- velikost zavazadlovyho prostoru ...vyzaduje velkej, nebo staci mensi

- jizdni vlastnosti ...staci neco, aby se dostal z bodu A do bodu B, nebo s tim chce blbnout

atd.

V cene do 60t nemuze cekat zazraky. Je to cena maximalni? Pokud ano, tak at koupi neco za 40 a 20 si schova na opravy. Pokud ne, tak at koupi za 60 a dalsich 20 da do oprav.

Za 60t se daji v zasade sehnat dva druhy aut. Novjejsi (10-12 let) nekvalitni, kterych se lidi zbavujou a starsi (16-20 let) kvalitni auta.

U prvni skupiny bude investovat do oprav motoru, podvozku, elektriky, ... U druhe skupiny do zrezle karoserie.

Je otazka, co vyjde draz. Da se rict, ze rzi se zbavit vpodstate neda, ale hodne plechovych dilu jde dobre opravit.

Osobne bych tedy preferoval druhou skupinu. Tedy starsi a kvalitnejsi auta. Ale to uz je vec nazoru.

Dnes vyhodnou koupi je napriklad Mazda 323f BG. Vyrabela se do roku 1994 a lze sehnat za ceny kolem 40 az 50 tisic. Kvalitou je dnes na spici mezi ojetinami a i vzhledove je stale atraktivni. Cenny nahradnich dilu nejsou o nic vyssi nez na jine vozy a az na beznou udrzbu ND vpodstate nepotrebujete. Zbyle penize lze pak investovat prave do orezlych plechu a jezdit s ni muzete dalsich osm let.

Proto bych doporucil v teto cenove hladine porozhlednout se po tomto nebo podobnem voze.

Samozrejme nevyhodou u starsich aut je nizsi mira bezpecnosti pri bouracce.

Novejsi auta (dejme tomu rok vyroby 1996 az 2000) jsou za tuhle cenu bud velmi nekvalitni a nebo podezrele (kradene, bourane).

hodnocení

Jde mě spíše o vaše zkušenosti s typama vozů. Já jsem mu radil Škoda felicie kolem roku 1998 se nechá sehnat docela pěkná,ale nechám si poradit a třeba něco vymyslíme.Jinak moc děkuji za příspěvky

Ano. Premyslel sem, ze se v predchozim prispevku zminim o Felicii, protoze mi bylo jasne, ze drive ci pozdeji se o ni nekdo zmini, ale nakonec sem to neudelal.

To je skutecne jedno z mala evropskych aut, ktere se da sehnat ve slusnem stavu za rozumne penize. Ale je tu nekolik ale.

Prvni ale je kolosalni reznuti, problemy s tesnenimi, elektrikou, brzdami.

Druhe ale je velmi caste skladani dilu z vice bouranych vozu a uvadeni totalnich bouracek zpet do provozu - dnes se tento problem presouva hlavne na Fabie

Pak jsou tu caste kradeze techto vozu - vetsinou kvuli ND, to ostatne plati pro vsechny vozy z koncernu VW

Teoretickou vyhodou jsou levne ND z Polska, ale to zase dozenete jejich velkou spotrebou

Druhou vyhodou jsou jednoduche motory. Tam se prakticky nema co poskodit. Zde bych vyzdvihnul motor 1.6 MPi. Ten lze povazovat za povedeny.

U Felicii zalezi kus od kusu a jestli budete mit stastnou ruku na dobre auto. A tech je malo. Za to spatnych stoji v kazdem bazaru tucet.

Znam dost lidi, kteri maji zkusenost s Felicii a vpodstate jednomyslne se shodujou, ze uz nikdy.

Pokud chcete za 60000,- auto, ktere dlouho vydrzi, je spolehlive, vzhledove pekne a bez vetsich investic, pak musim doporucit jedine Japonce. Toyota, Mazda, Honda. Mitsubishi NE! To, ze Japonec az na konec platilo mozna tak v 80. letech. Od 90. let spise plati Japonec na prvnim miste. Tak to proste je. Kvalita japoncu je nedostizna.

Od Toyoty napriklad Corollu. Mazdu uz sem zminoval. Od Hondy treba Civic. To jsou auta, na ktera, krome obrouseni rzi z blatniku, nemusite sahnout.

Rozhodne se vyhnete Peugeotum, Renaultum, Seatum, Citroenum, Fiatum. V tyhle cenovy kategorii je to vyhozeni penize.

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší hledání je na internetu.

Třeba něco najdeš tady: www.ojeteauto.cz/

JABRAKA

vosikac*
hodnocení

0x

Já mám špatné zkušenosti s fiatem = 40tis. a jsem nadmíru spokojen s Oplem astrou F = 35tis.Ale záleží taky po kom vůz je! Ale nebál bych se kouknout na slušnou Felicii.Držáky jsou taky WV golf.A spíše bych koukal po inzerátech od lidí než bazary.*placni*

hodnocení

Nevíte jaká je cenová relace náhradních dílů u japonských vozu?

Nejcasteji menene ND:

Rozvody: na Felicii neni potreba - ma retezovy rozvod, Civic cca 2500

Termostat: Felicia cca 200, Civic cca 500

Zadni dil vyfuku: Felicia cca 1000, Civic cca 2000

Sada brzdovych desticek: Felicia cca 800, Civic cca 1200

Brzdove kotouce: Felicia cca 400, Civic cca 1200

olejovy, palivovy a vzduchovy filtr, naplne - srovnatelne ceny

Svetlomet:Felicia cca 1200, Civic cca 3000

Cep predni napravy: Felicia cca 200, Civic cca 800

Da se tedy rici, ze na japonske vozy stoji ND prumerne dvojnasobek nez treba na Feldu. Je ale potreba konstatovat, ze v pripade Japonskych vozu jsem vybiral ceny kvalitni japonske firmy Nipparts, ktera se zabyva druhovyrobou na japonske vozy. V pripade Felicie jsou uvedene ceny vetsinou Polska druhovyroba, maximalne FEBI. Kvalitativne jsou tyto ND od sebe dosti vzdaleny.

Je videt, ze ani u japonskych vozu nejsou ceny nijak premrsteny. Vyber je veliky a pokud se spokojite s polskymi ND, lze se dostat cenove i mnohem niz.

hodnocení

0x

Je velice kritérií, které má každý řidič. Ty si musí sepsat a slevovat, nebo přidávat. Já preferuji česká vozidla, takže Felicii.

jabraka*

Připojuji se k Milanovi,tuto jsem koupil minulý týden za 40 K

jabraka*

Fotka se mi ztratila,tak ještě jednou.

JABR

Jaké ojeté auto do 60-ti tisíc
hodnocení

Ta felda vypadá opravdu pěkně*smich*

ferenc*
hodnocení

0x

Ja jsem osobne koupil fiat uno 1,0 po nejaky babe nalitano 55 000 km jedina investice dva filtry + palivo. Za ty penize co pisete bych to videl tak na fiata punto hlavne lepsi odlnost vuci korozi nez skoda felicia samozdrejme zalezi na tom jak se o to staral predchozi majitel.

al*
hodnocení

0x

Hlavně koupit rychle - dfens-cz.com/...

> milancukrar - měl jste pravdu, ten zákon zdá se zatím neprošel, ale na autech je shoda, tam se asi nic měnit nebude. Viz článek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]