Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto spadlo z heveru - jak ho zvednout?

Od: buben odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Asi si řeknete co to je za nešiku a není divu. Při výměně předního kola mi sklouzl uchycený hever, zabořil se o kus vedle do karosérie a auto spadlo. Naštěstí to bylo v garáži a ne někde na silnici...

Mohl by mi někdo poradit, jak auto co nejšetrněji zvednout? Pomůže další hever a podkládání karoserie? Zvednu to?

Na servis momentálně nemám finance. Budu vděčný za každou užitečnou radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

2x

Za co jsi to zvedal?

Jiný hever, a zvedat za pevnější díly, třeba část nápravy!

reeve*

Přesně tak, u náprav máte jistotu, že zvedák (a případné podložení) určitě udrží. Pokud se vám původní hever "zabořil", tak to znamená, že spodek karoserie je "poněkud" prohnilý a není tedy stoprocentní jistota, že na prazích nebo na podlaze najdete dostatečně pevnou část pro bezpečné zdvižení.

Samozřejmě záleží na konkrétní situaci. Ale pokud auto z heveru spadlo skutečně z důvodu prorezivělého spodku, bude nutná nejen okamžitá oprava (vyvaření podlahy, prahů ap.), ale také důkladné posouzení někým, kdo tomu skutečně rozumí, zda bude nutné auto k vyvaření dopravit na podvalu, nebo zda si můžete troufnout tam opatrně dojet po vlastní ose.

hodnocení

2x

V nejhorším případě je možno získat potřebnou výšku pro založení heveru za pomoci asi 3 kamarádů, kteří tu jednu stranu vozu jsou schopni přizvednout.

buss
hodnocení

0x

Sehnat si co nejnižší hever, byly takové staré křížové, aby to pod kastlu vlezlo co nejblíže místa dotyku se zemí a desku. U starého auta bych se bál, že to začne trhat podběhy s původním heverem. Já jsem ho třeba dával na místo kde je uchycena náprava na kastlu. Mám takový křížový upravený, na kolečkách, je na něm kovová plocha tak 25 x 25 cm, protože jsem na něm vytahoval motor.

jarda3*
hodnocení

0x

To je prkotina, me spadlo Facko do montazni jamy, to byla sranda to dostat ven ruznym podkladanim ;) Normalne dalsi hever a zvedat nekde, kde to neni shnile durch - coz uznavam, muze byt problem ;)

erikch*

zcela jednoduše-stará dobrá páka-předpokládám,že ti auto sedí na kotouči,takže třeba lešenovou trubkou podložit pod rameno(kam až tě to pustí)a kousek za dát třeba dřevěný trámek...No a máš poměrně velkou páku(Fáčko je lehké)a šup nohou podkopnout třeba sundané kolo apod. Protože hevery tě nepustí a než by ses nějak dostal na nějakou min.výšku-byla y to zbyzečná pakárna...Páka je osvědčená a velmi účinná...

des*

Právě zkrz tohle jsem si koupil hever na 4malých kolečkách ,prodává je Lidl v akci asi za 400ká.S tím se dá dostat všude a nic z něj nespadne.

buben
hodnocení

Vážně lidi, díky Vám moc za rady a podporu...

janmega*

Nějak nechápu na co se tady dávají rady. To je přece jasný. Když chci něco zvednout a nemám sílu ani lidi, tak zvedám čím můžu. Třeba fošna, hever a ten přece nedostanu tam kam se nevejde.

Nebo je snad jednoduší psát o radu než si zapojit vastní mozkové závity?

výtka
Upozornění od sys clayman 04. 08. 2011 10:32:33
ono se už tady nesmí na něco zeptat?
janmega*

Samozřejmě že ano, od toho to tady je. Jenom se mi zdálo, že je dobré napřed zapojít svoji hlavu a teprve potom se ptát.

Ahoj.

olaf71*
hodnocení

0x

stačil by na pomoc jeden borec, kterej by to zvedl za blatník a vrazíš tam novej hever,nebo něco na tu chvíli, než vyndáš ten starej, no a ten pak podlož nějakou destičkou, aby ti tam nezajel znova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]